Περιφέρεια

Τάσος Γκιολής. Ένα μεγάλο έργο 7,64 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια στον Δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας ανέδειξαν τον προσωρινό ανάδοχο, που αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, να εγκατασταθεί στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, προϋπολογισμού 7,64 εκ. ευρώ, που στόχο έχει την αντιμετώπιση των καλαισθητικών φαινομένων.

Όμως μας ενημέρωσε εμφανώς ικανοποιημένος και από την δική του συμβολή στο έργο, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, το έργο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όμοιό του στην περιοχή δεν έχει γίνει. Ο κ. Γκιολής τόνισε πως το έργο αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας έδειξε στην περιοχή, ενώ εκφράζει τις ευχαριστίες του προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως ανέφερε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Εκεί που δεν είχε πέσει ούτε ένα ευρώ δίνουμε ασφαλή πρόσβαση και ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Τάσος Γκιολής, τονίζοντας πως το έργο αυτό θα βελτιώσει την πρόσβαση στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά αυτά χωριά, τους χιλιάδες αγρότες και φυσικά τους πολίτες.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, είχα από τις πρώτες μου έννοιες τον δρόμο αυτό» συνέχισε ο κ. Γκιολής, ο οποίος κατάγεται από την Δυτ. Κορινθία και είναι έκδηλο το ενδιαφέρον του για την περιοχή.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο έργο αυτό, θύμισε πως ξεκίνησε πρώτα με την ανάθεση σε ειδικούς επιστήμονες της γεωλογικής  μελέτης, η οποία και εντόπισε τα προβλήματα του παραπάνω δικτύου, καθώς σε πολλά σημεία ο δρόμος υποχωρούσε ή βράχια έπεφταν πάνω σε αυτόν, καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνη την κυκλοφορία. Υπέδειξαν επτά σημεία που υποχωρεί ο δρόμος, τέσσερα στον δρόμο Ρίζα προς Τρίκαλα και άλλα τρία από Τρίκαλα προς Φενεό.

Πολλά ακόμα τα έργα της Περιφέρειας

«Καθημερινά ένα τέτοιο έργο ζητούσαν τόσο ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, όσο και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων» συνέχισε ο κ. Γκιολής, θυμίζοντας επίσης και το έργο 2,5 εκ. ευρώ στον οδικό άξονα από Ρίζα μέχρι Τρίκαλα και Καρυά, για την βελτίωση του οδοστρώματος.

Αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μένει σε αυτά τα μεγάλα έργα στην δυτική και ορεινή Κορινθία. Ο Τάσος Γκιολής αναφέρει πως εδώ και ένα χρόνο έχει ανατεθεί μελέτη, 785.000 ευρώ, προκειμένου να μελετηθεί η ασφαλτόστρωση συνολικά του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά – Φενεός – Λίμνη Δόξα. «Στη συνέχεια, θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή κάποιο υπουργείο» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, εκτιμώντας πως περίπου 10 εκ. ευρώ θα δοθούν για το νέο αυτό έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο