Περιφέρεια

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κορίνθου του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας

Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, συζήτησε με τον διοικητή του, Γρηγόρη Καρπούζη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αγγελος Χρονάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του με τις διοικήσεις και το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ώστε να σχηματίσει ιδία αντίληψη για τα θέματα και τα προβλήματα στο κάθε νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες παρέμβασης από πλευράς της Περιφέρειας. Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χρονάς αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, προς το οποίο έχει διατεθεί ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δύο φορητοί αναλυτές αερίων αίματος με αναίμακτη μέτρηση και δύο σετ φορητού αναπνευστήρα με τροχήλατο monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης, ενημέρωσε από την πλευρά του τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τα περιστατικά covid που νοσηλεύονται, τόσο στην αντίστοιχη κλινική, όσο και στην ΜΕΘ, με τον Αγγ. Χρονά να εκφράζει ανησυχία του και προβληματισμό από το γεγονός ότι η Κορινθία είναι πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 16,1% επί του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε ότι εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς λειτουργούν 2 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικους και 2 εμβολιαστικά κέντρα για παιδιά, στα οποία μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 2.197 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 χρόνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο