Κορινθία

Ένα 10χρονο αγόρι στην Κόρινθο και μία 19χρονη κοπέλα στο Ξυλόκαστρο, ανάμεσα στα 15 ακόμα κρούσματα της Κορινθίας

Ακόμα 15 κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα Σάββατο, 10 Ιουλίου η Κορινθία, κρατώντας για μία ακόμα ημέρα το διψήφιο, σαφώς λιγότερα από τα χθεσινά 24, αλλά πάντα σε ανησυχητική κατάσταση.

Χθες, στην Κόρινθο ένα αγόρι 10 ετών βρέθηκε θετικό, μετά από rapid test, ενώ και στο Ξυλόκαστρο βρέθηκε θετική στα τεστ μια νεαρή κοπέλα, 19 ετών. Ο κορωνοϊός λοιπόν “χρόνια δεν κοιτά”, ενώ ο μέσος όρος των κρουσμάτων την εβδομάδα που συμπληρώθηκε ανέρχεται στο 12,14, με την χθεσινή ημέρα να καταγράφει τα περισσότερα, με τα 24 που προαναφέραμε και την περασμένη Τετάρτη, άλλα 18.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Πελοπόννησο ευρύτερα, που καταγράφει συνολικά σήμερα 63 κρούσματα στους πέντε νομού, με την Μεσσηνία να «εκτινάσσεται» στα 30, την Λακωνία μετά από καιρό να καταγράφει κρούσματα και μάλιστα 4, την Αργολίδα ακόμα 6 και την Αρκαδία 8. Επίσης, ο γειτονικός νομός Αχαΐας, κλείνει την εβδομάδα με 49 ακόμα κρούσματα και μέσο όρο εβδομάδας στο 22,43, ενώ ο νομός Ηλείας, επίσης στην Πελοπόννησο, έρχεται με 18 περιπτώσεις.

Στον χάρτη με το πορτοκαλί χρώμα, μαζί με την Κορινθία βρίσκονται πλέον η γειτονικοί νομοί Αχαΐας και Αργολίδας, η Ηλεία και η Μεσσηνία. Όσον αφορά τώρα τα rapid test, συνεχίζονται καθημερινά, δωρεάν, σε συνεργασία Δήμων και ΕΟΔΥ. Χθες διενεργήθηκαν στην Κόρινθο ακόμα 119 έλεγχοι, με μόλις ένα θετικό, που αφορούσε όπως προαναφέραμε ένα αγόρι 10 ετών. Στο Ξυλόκαστρο, από τα 86 τεστ ένα επίσης ήταν θετικό, αφορούσε την 19χρονη κοπέλα, ενώ στο Ζευγολατιό και τα 40 τεστ που διενεργήθηκαν ήταν όλα αρνητικά.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο