Κορινθία

Αύριο Δευτέρα η κηδεία της Γαρυφαλιάς Ψαράκου στο Βέλο

Το Σάββατο, το πάνω Βέλο πανηγύριζε την Αγία Μαρίνα και ο ναός είχε στολιστεί γιορτινά, για την ημέρα, που ωστόσο, δεν είχε τα καθιερωμένα πανηγύρια, στην πάνω και την κάτω πλατεία το βράδυ της παραμονής.

Το Σάββατο, ημέρα εορτής της Αγίας Μαρίνας, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο Βέλο και στην Κορινθία, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, καθώς η 26χρονη φαρμακοποιός Γαρυφαλιά Ψαράκου, που είχε πάει τις πρώτες διακοπές της ζωής της, όπως είπε ώρες αργότερα ο πατέρας της, Κώστας Ψαράκος, θα βρισκόταν νεκρή, στα νερά της θάλασσας. Εκεί όπου είχε καταλήξει από τα χέρια του καθομολογία δράση της εγκληματικής αυτής πράξης, του “φίλου” της με τον οποίο είχε αποφασίσει να περάσει μαζί αυτές τις ανέμελες ημέρες. Αύριο Δευτέρα, 19 Ιουλίου στις 6:00 το απόγευμα, από το ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Κάτω Βέλο, οι γονείς και τα τρία αδέλφια της, μαζί με φίλους, συγγενείς και σίγουρα πλήθος κόσμου, θα την συνοδέψουν εκεί όπου συνηθίσαμε να λέμε …τελευταία κατοικία.

«Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» είπε με πόνο ψυχής η μάνα της, Αλεξάνδρα Ψαράκου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αυτό θα επιχειρήσει να της πει και πάλι αύριο το απόγευμα, όταν θα την αντικρίσει για τελευταία φορά, ελπίζοντας ότι θα την ακούει από κάπου. «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι! Η κατάσταση είναι τραγική» ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, φαρμακοποιός άλλωστε και ο ίδιος στο Βέλο.

«Hταν η κακιά η ώρα» έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 30χρονος “φίλος” της, κοντοχωριανός της στην Κορινθία, ομολογώντας την εγκληματική του πράξη, για να προσθέσει πως δεν ήθελε να την σκοτώσει και πως δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα. Πραγματικά όμως για την κοπέλα ήταν μια «κακιά η ώρα», η τελευταία της. Η πράξη δεν αλλάζει…

Το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν ωστόσο γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος αναφέρει ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η ως αιτία του θανάτου της καταγράφεται ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Ο καταγόμενος από το Βέλο δικηγόρος – ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, έχει αναλάβει από την πλευρά της οικογένειας Ψαράκου την υπόθεση, η οποία πλέον περνά στην δικαιοσύνη και οι επόμενες πράξεις αυτού του δράματος, στις αίθουσες των δικαστηρίων.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο