Περιφέρεια

Συμβάσεις έργων 2,2 εκ ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας


Συμβάσεις δύο έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, καθώς και δύο συμφωνητικά εργασιών συνολικής δαπάνης 402.718 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Κόρινθο.

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη, ο Παν. Νίκας υπέγραψε σύμβαση για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει έργα σε ισόπεδους κόμβους και στις συμβολές οδών. Η δεύτερη σύμβαση αφορά το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή, στο τμήμα που διέρχεται από την Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Ακόμα, ο κ. Νίκας υπέγραψε δύο εργολαβικά συμφωνητικά για εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, σε περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με δαπάνη 235.318 ευρώ και σε περιοχές των Δήμων Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας με δαπάνη 167.400 ευρώ. Σε όλα τα παραπάνω έργα, καθοριστική είναι η παρουσία της Αθηνάς Κόρκα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας επισκέφθηκε τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του Ισθμού, διαπιστώνοντας την γοργή εξέλιξή τους, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έλληνα πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, μια ένδειξη τιμής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον οραματιστή πολιτικό των αρχών του περασμένου αιώνα.

Στην Οικονομική Επιτροπή Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων και τοποθέτησής τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού. Ενέκρινε επίσης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο