ΚορινθίαΠολιτική

Αποζημιώνονται ελαιόδεντρα και αμπέλια που έκαψαν οι φωτιές το περασμένο καλοκαίρι

Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή η καταβολή των αποζημιώσεων για ελαιόδεντρα και αμπέλια που καταστράφηκαν στην Κορινθία από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.

Οι αποζημιώσεις αφορούν συνολικά 7.000 ελαιόδεντρα και 250 στρέμματα αμπέλια που κάηκαν από τις φλόγες τον Ιούλιο του 2021 στο Ζευγολατιό, στις Αρχαίας Κλεωνές και στην Τ.Κ. Κουταλά. Επίσης, 800 ελαιόδεντρα που κάηκαν στη φωτιά τον Αύγουστο του περασμένου έτους, στην περιοχή της Αρχ. Κορίνθου και στον Σολομό.

«Η πολιτεία στέκεται δίπλα στους παραγωγούς που είδαν την αγροτική τους παραγωγή να καταστρέφεται από τις πυρκαγιές. Το κύριο μέλημα είναι να αποζημιωθούν ισότιμα οι παραγωγοί που επλήγησαν» ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας Χρ. Δήμας.

Αλλά και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Ταγαράς, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού όπως ανέφερε, οι προηγούμενες συναντήσεις του με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ανδρέα Λυκουρέντζο, έπιασαν τόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο