ΚορινθίαΠεριφέρεια

Με τον αγιασμό ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης κτηρίων της Μητρόπολης στην Κορινθία

Μετά τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών Κτιρίων της Ι. Μητροπόλεως κτηρίων της Μητρόπολης.

Στους χώρους του εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών, όπου έγινε η τελετή των εγκαινίων,  παρουσία και του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των κληρικών της Κορίνθου, το παρών τους έδωσαν ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας και οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Αθλητισμού Γιώργος Οικονόμου.

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, από τότε που ηγείται της τοπικής μας εκκλησίας, «έργα που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι, δεν έμειναν στα χαρτιά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση από σήμερα να τα βλέπουμε να ξεκινούν ως ώριμα και ενταγμένα σε αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ». Πρόκειται για σημαντικές ανακαινίσεις δύο κτιρίων της στα οποία θα στεγαστούν το Εκκλησιαστικό Μουσείο και η βιβλιοθήκη της Μητρόπολης, καθώς επίσης:

  • Η ανέγερση ισογείου οικοδομής για το «Γεύμα Αγάπης» του ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.
  • Η ανακαίνιση του εκκλησιαστικού γηροκομείου Κορίνθου.
  • Η στήριξη και την ανακαίνιση των ναών Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, Αγίου Νικολάου Χαλκείου και Αγ. Τριάδος Αρχ. Σικυώνος.

Η Περιφέρεια εξάλλου, ενισχύει οικονομικά τις φιλανθρωπικές δομές της Μητρόπολης και στηρίζει τις πνευματικές εκδόσεις της.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, που όπως σημείωσε, «πολύ νωρίς εντόπισε την ωριμότητα, την επιλεξιμότητα και την αρτιότητα των μελετών και τις ενέταξε ολοπρόθυμα στα αντίστοιχα Προγράμματα, ώστε σήμερα να αποτελούν υλοποιήσιμα σημαντικά έργα της Κορινθίας». Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «ο κ. Νίκας σεβόμενος το έργο και την προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας, στήριξε με πολύ αγάπη και έμπρακτο ενδιαφέρον το πολυσχιδές έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας και προσωπικώς και με τα επιμέρους αρμόδια επιτελικά Γραφεία του ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα που από τα λόγια περάσαμε στα έργα». Επίσης, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά, για τον οποίο, παρατήρησε, «με πολύ αγάπη για την εκκλησία και το έργο της, τόσο με την ιδιότητα του Υφυπουργού, όσο και με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, διέθεσε ολόκληρο το προσωπικό του μελετητικού του γραφείου για την εκπόνηση μελετών των έργων που από σήμερα ξεκινούν να υλοποιούνται και βοήθησε στην ένταξη και υλοποίηση τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο