Δήμοι

Εύσημα στο Δήμο Κορινθίων για την φροντίδα ζώων από την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε προτεραιότητα έθεσε από την αρχή της θητείας του στο Δήμο Κορινθίων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και η δημοτική αρχή προτάσσοντας την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Η αντιδημαρχία που για πρώτη φορά συστάθηκε, με αντιδήμαρχο τον Γιάννη Καρασάββα, είχε ως αποτέλεσμα την δρομολόγηση ενεργειών που στα τρία χρόνια δράσης, έχει φέρει απτά αποτελέσματα κι αυτό δεν αποτελεί συμπέρασμα μόνο της δημοτικής αρχής αλλά της κοινωνίας και των φιλοζωικών οργανώσεων που προσφέρουν τεράστιο και σημαντικό έργο και με τις οποίες από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, φρόντισαν αφενός να αποκαταστήσουν την επικοινωνία και αφετέρου να επιτύχουν μια αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία.

Η παρουσία της Μαριάνθης Δημοπούλου, ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς, στο Δημαρχείο Κορίνθου και η συμμετοχή της σε ευρύτατη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Καρασάββα, παρουσία των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων, ήταν ένα ακόμα βήμα, μια ακόμα ενέργεια στην κατεύθυνση λύσεων.

Σημαντικό το έργο του Δήμου

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος καλωσόρισε στο Δημαρχείο την κ. Δημοπούλου, ικανοποιημένος που ο Δήμος Κορινθίων είναι ο πρώτος Δήμος που επισκέπτεται η γραμματέας, στο πλαίσιο των καθηκόντων της. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό έργο στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων και της φροντίδας ζώων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων. Σημείωσε δε την μεγάλη η συμβολή των εθελοντών και των φιλοζωικών οργανώσεων, τους οποίους και ευχαρίστησε παρουσία της κ. Δημοπούλου.

Από την πλευρά της, η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε επίσης την χαρά της που ξεκινά τις επαφές της από το δήμο Κορινθίων ο οποίος, παρατήρησε, «καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην διαχείριση των ζώων. Για τον λόγο αυτό, χαρακτήρισε τον Δήμο Κορινθίων πρότυπο, εξαίροντας την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έχει ως σήμερα καταγράψει και κυρίως την συνεργασία του και την αναγνώριση της αξίας των εθελοντών, όντας και η ίδια από μικρή, εθελόντρια και φιλόζωη.

Αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας, μίλησε για τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής και επεσήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης του «μητρώου ζώων», αλλά και της δυνατότητας των δήμων να επιχορηγούν τις φιλοζωικές οργανώσεις ανακουφίζοντας το οικονομικό κόστος που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά.

Σημαντικές ήταν επίσης και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων και των φιλόζωων που παρέστησαν, μεταξύ αυτών η αναγκαιότητα καταγραφής των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των συλλεκτών ζώων.

Ουσιαστικές ενέργειες

Στα ουσιαστικά αποτελέσματα της σύσκεψης καταγράφεται η κοινή γραμμή υπουργείου και δήμου σε ενέργειες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το πρόβλημα, όπως:

  • Στείρωση, σήμανση και καταγραφή.
  • Βελτίωση νομοθεσίας, ολοκλήρωση μητρώου και δυνατότητα επιχορήγησης φιλοζωικών από το δήμο.
  • Ενημέρωση των πολιτών.
  • Έλεγχος και παρέμβαση αρχών.
  • Προγράμματα υιοθεσιών.

«Η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχία προστασίας ζώων συνεχίζουν απαρέγκλιτα να εργάζονται και να φέρνουν αποτελέσματα, λειτουργώντας ουσιαστικά σε ένα πρόβλημα που, για πολλά χρόνια, παρέμενε άλυτο και είχε λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις» ανέφερε μετά την συνάντηση, δελτίο τύπου του Δήμου Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο