Δήμοι

Με κυρίαρχο θέμα το νερό η συνάντηση Νανόπουλου με τους προέδρους της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου

Με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Κορίνθου, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα του νερού και των έργων που αναμένονται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή.

Ειδικότερα, την συνάντηση απασχόλησε το έργο άρδευσης του Λεχαίο,υ προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης αυτού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου – Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ (βιολογικό) Κορίνθου – Λουτρακίου. Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Στην παραπάνω συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση της σπατάλης νερού ύδρευσης, της αποφυγής διαρροών και κλοπών νερού καθώς και η διαχείριση των γεωτρήσεων του δήμου Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο