Κορινθία

Την Βασιλόπιτα έκοψε στο ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε από τον Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο η καθιερωμένη αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα και την υποδοχή του νέου έτους 2023 στον ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Το βράδυ της παραμονής, (31/12) ο Μητροπολίτης, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, τέλεσε αρχικώς τον πανηγυρικό εσπερινό και στην συνέχεια τον όρθρο και την θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ ευχήθηκε να πάψουν οι άδικοι πόλεμοι και η ειρήνη του Κυρίου να σκεπάσει όλον τον κόσμο. Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας οι ιερείς του ναού έκοψαν την Βασιλόπιττα, που ευλόγησε και μοίρασε στους παρισταμένους ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ευχόμενος όπως η ανατέλλουσα νέα χρονιά «να είναι γεμάτη αγάπη, ειρήνη, υγεία και ευτυχία και άπαντες να έχουν τον Χριστό συνκοιταζόμενο και συνανιστάμενο, ώστε να γλυκαίνεται η ζωή τους».

Την επομένη, πρώτη ημέρα του έτους τελέσθηκε η δεύτερη θεία λειτουργία από τον π. Γρηγόριο Θεοδώρου, εφημέριο του ναού, παρουσία πλήθους πιστών και ακολούθως, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, και τους ιερείς της Κορίνθου, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του 2023, στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι της αστυνομίας και των άλλων σωμάτων ασφαλείας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης κάλεσε τον Υφυπουργό και τον Δήμαρχο Κορινθίων, να κόψουν μαζί την Βασιλόπιττα και ευχήθηκαν μεταξύ τους «καλή και ευλογημένη χρονιά».

Ο Μητροπολίτης προσευχήθηκε το νέο έτος «να μας αναδείξει αντάξιους του Δημιουργού μας αποδεικνύοντας ότι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Του και συνεπώς δεν μας ταιριάζουν έργα και πράξεις κτηνώδεις». Παρακάλεσε δε τους παρόντες, αιρετούς και στρατιωτικούς, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση του λαού.

Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από ιερείς, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος επισκέφθηκε για ανταλλαγή ευχών το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και το Δημαρχείο Κορίνθου, ενώ στο γραφείο του Δημάρχου ευχήθηκε ιδιαίτερα στον Βασίλη Νανόπουλο για την ονομαστική του εορτή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο