Κορινθία

Ποσό 100.000 ευρώ για την ενίσχυση 1000 φοιτητών και φοιτητριών από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Στον ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ετήσια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών και φοιτητριών «Υποτροφίες 2022», που έχει καθιερώσει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Κορίνθου, την ημέρα εορτής των Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, είναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, να προσφέρει ένα ακόμη «λιθαράκι» στην «ανακούφιση των εχόντων ανάγκη αδελφών μας, καθώς η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των αναξιοπαθούντων, γενικά, αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Μητροπολίτη μας». Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αποστόλων, Ακύλα και Πρισκίλλας, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στα δεκαπέντε χρόνια της Ποιμαντορίας του, στις ευχάριστες αλλά στις δύσκολές στιγμές, στις χαρές και τις λύπες που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. Στην συνέχεια έκανε έναν απολογισμό τονίζοντας ότι, το έργο αυτό «δεν γίνεται για διαφήμιση και αυτοπροβολή, αλλά προς δόξα Θεού και της εκκλησίας».

«Ότι κάναμε έγινε με αυτοχρηματοδότηση από τα παγκάρια των ναών μας και την αγάπη των χριστιανών μας» συνέχισε ο Μητροπολίτης και εξήγησε: «Η σημερινή ημέρα θεσπίστηκε για να δίδουμε αντί προικοδοτήσεων, που δίδονταν στο παρελθόν, υποτροφίες στους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπόλεως μας». θύμισε όμως πως εκτός όμως από τις υποτροφίες, η Μητρόπολη Κορίνθου δημιούργησε και τμήμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, «προκειμένου να έχουμε σπουδές που να αναφέρονται στο έργο του Απ. Παύλου».

Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν από την θέση τους στα έργα και τις δράσεις της Μητρόπολης, απευθύνθηκε στους νέους και τις νέες του τόπου μας, προτρέποντάς τους να μην μοιάσουν στους γηραιότερους, καθώς ο τρόπος που διαπαιδαγωγούνται δεν είναι πλέον ο καλύτερος. «Η βία σήμερα είναι διάχυτη παντού και οι νέοι πλέον δεν συνομιλούν παρά τσακώνονται, δεν παίζουν παρά σκοτώνονται, δεν αγαπούν και δεν χωρούν στο ίδιο σπίτι» σημείωσε και απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες συνέχισε: «Παιδιά μου, αν αγαπάτε τον εαυτό σας, αγαπήστε πρώτα τον Θεό και θα βρείτε το καλό στο πρόσωπο του συνάνθρωπού σας. Εμείς στο όνομα του Θεού σας αγαπάμε, σας σκεπτόμαστε, προσευχόμαστε για εσάς και κατά το δυνατόν ενεργούμε για εσάς!».

Οι Υποτροφίες (με την μορφή τραπεζικών βιβλιαρίων) παραδόθηκαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Μητρόπολης και στην συνέχεια στους εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων σπουδαστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο