ΔήμοιΚορινθία

52 εκατ. ευρώ για 3 μεγάλα έργα αποχέτευσης στην Κορινθία

Τρία μεγάλα έργα αποχέτευσης, χρηματοδοτεί στην Κορινθία το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25,4 εκατ. ευρώ αφορούν την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου, καθώς και την επέκταση του δικτύου λυμάτων σε όλη την παράκτια περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή όλοι οι οικισμοί που συμβάλλουν με την Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα το Καμάρι και τα Καριώτικα (Καμαρίου), το Κάτω Λουτρό, τα Κάτω Πιτσά, η Λυκοποριά, τα Σαρανταπηχιώτικα, το Στόμιο, η Λυγιά, το Δερβένι, η Πεταλού και τα Μαύρα Λιθάρια.

Με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται στον Δήμο Κορινθίων η κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου για το Καλαμάκι, την Ισθμία, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Γαλατάκι και την Κάτω Αλμυρή. Για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρής στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίες και απαλλοτριώσεις ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου.

Τέλος, ποσό 8,3 εκατ. ευρώ αφορά τον Δήμο Σικυωνίων και την κατασκευή νέων αποχετευτικών αγωγών στο Κιάτο, στο Κάτω Διμηνιό, στην Τραγάνα και στο Πάσιο, καθώς και στην αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού τροφοδοσίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Σικυωνίων και στην αντικατάσταση του χερσαίου τμήματος του αγωγού εκροής.

Στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνονται η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 350 kW πλησίον του βιολογικού καθαρισμού με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, καθώς επίσης και ποσά για τη δαπάνη απόκτησης της γης, όπου θα εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός, για τη σύνδεσή του με το δίκτυο μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, ακόμη και για τις όποιες αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες προκύψουν κατά την εκτέλεση του αποχετευτικού έργου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο