Περιφέρεια

«Σιγά – σιγά τα καταφέρνουμε» το αισιόδοξο μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Μητσοτάκη

Στον αγώνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ξεπεράσει τα προβλήματα που δέχτηκε πρώτα από τη δεκάχρονη οικονομική κρίση, ύστερα από την πανδημία και πλέον από την ενεργειακή κρίση, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, υποδεχόμενος στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σιγά – σιγά τα καταφέρνουμε» είπε προς τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο που μαζί του έπαιξαν και παίζουν οι συνεργάτες του, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Εκεί, μεταξύ άλλων ήταν η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Τάσος Γκιολής και Χάρης Βυτυνιώτης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου. Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα επισκεφθεί την Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, ενώ πριν την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Αρκαδικής έδρας, είχε στα γραφεία της Περιφέρειας κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που την απασχολούν και στα οποία έγιναν αναφορές από τον πρωθυπουργό στη συνέχεια, κατά την παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

«Είμαστε, έμπρακτα, στο πλευρό σας, στον αγώνα που δίνετε για την επίλυση των προβλημάτων, είμαστε μπροστά στην προσπάθεια για την καινοτομία και την μεταρρύθμιση και έχουμε συνείδηση ότι μόνο με μεταρρύθμιση, σε όλα τα επίπεδα, η πατρίδα μας θα ξεπεράσει εμπόδια και προβλήματα και θα πάει μπροστά» συνέχισε ο κ. Νίκας, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει το κυβερνητικό έργο και τις επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, «στην οικονομία, στην ισχυροποίηση της εθνικής μας άμυνας, στην βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας μας».

Αλλά και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, παρατήρησε την «σημαντική δουλειά» που όπως είπε, κάνει στην Περιφέρεια ο Παν. Νίκας, καθώς και «την άριστη συνεργασία που η Περιφέρεια έχει με την κεντρική κυβέρνηση».

«Είναι μια τέτοια συνεργασία, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ώστε να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την ιστορική αυτή Περιφέρεια. Ένα σχέδιο στο οποίο αποκαλύπτεται η θεώρησή μας ως προς την ανάπτυξη της Πελοποννήσου -πράσινη αναπτυξιακή μετάβαση, καινοτομία, σύζευξη απαιτήσεων αγοράς και εργασίας».

Στηρίζει και κατανοεί η Περιφέρεια

Λίγες ώρες αργότερα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, ο περιφερειάρχης Π. Νίκα, αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει στην Περιφέρεια Πελοπποννήσου, για λύσεις σε χρόνια προβλήματα, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές και να αναστραφεί η αρνητική κατάσταση. «Στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα σας, κατανοούμε τις δυσκολίες και συμμεριζόμαστε τις πικρίες από ανθρώπους και συμφέροντα κάθε µορφής» υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

Έτσι ο Περιφερειάρχης εξήρε το κυβερνητικό έργο παρατηρώντας: «Οι μεταρρυθμίσεις παντού και συνεχώς, η σύγκρουση µε τα συμφέροντα της στασιµότητας, η καινοτομία, η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, η στήριξη των αδύναµων συμπολιτών µας, η διαφάνεια, η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού, πρέπει να αποτελούν πυξίδα για όλους μας».

Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, για την σημαντική δουλειά την οποία επιτελεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για την άριστη συνεργασία που η έχει Περιφέρεια Πελοποννήσου με την κυβέρνηση, «έτσι ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση σε λίγο να παρουσιάσουμε, παρουσία πολλών Υπουργών της κυβέρνησής μας, ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο