KR Tempo

«Ψέμα στο ψέμα» η «Πυξίδα» επιστρέφει στο θέατρο του Δημαρχείου με την επιτυχημένη παράσταση

Μετά από ένα τριήμερο sold out παραστάσεων, η Θεατρική Κίνηση Κορίνθου «Πυξίδα» εξασφάλισε άλλες δύο, για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ψέμα στο ψέμα», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγραφιώτη.

Οι επιπλέον παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το βράδυ, επίσης στο θέατρο του Δημαρχείου (ισόγειο), όπως και οι προηγούμενες που γέμισαν τον χώρο. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί είναι έτοιμοι να δώσουν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό για 100 περίπου λεπτά και υπόσχονται δύο ακόμη βραδιές γεμάτες γέλιο μέχρι δακρύων. Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Νίκος Καραντωνίδης (Μπλατ), Κωνσταντίνος Δουβής (Γκόμπελ), Κλαίρη Δουβή (Γκρόνυα), Σοφία Μπαλή (Γκάρσον), Χρόνης Σιφακάκης (Μπαλταζάρ), Κώστας Αγραφιώτης (Αιδεσιμότατος Σάντυ), Νεκταρία Στεργιοπούλου (Κάρολ), Χριστίνα Στεργιοπούλου (Κάρολ).

Όσο για τους υπόλοιπους συντελεστές, τους αφανείς ήρωες της παράστασης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η σκηνογραφία είναι δουλειά του Κώστα Αγραφιώτη και του Ντίνου Μπεζιργιάννη και η μουσική επιμέλεια επίσης του Κώστα Αγραφιώτη. Τον φωτισμό και τον ήχο επιμελήθηκαν οι Πάνος Γεωργιάδης και Νίκος Παναγιώτης Δουβής. Μακιγιαζ η Αφροδίτη Μπεζιργιάννη και η Βάσια Δουβή, κομμώσεις η Ελένη Αγραφιώτη και φωτογραφίες ο Πάνος Γεωργιάδης.

Να ξεκινήσουμε από το προφανές; Πού μπορεί να μας οδηγήσει ένα «αθώο ψεματάκι, για να διευκολύνουμε τη βάρδιά μας»; Πόσες φορές το ένα ψέμα έφερε το άλλο με αποτέλεσμα στο τέλος να μην ξέρουμε κι εμείς οι ίδιοι από πώς να βγούμε από τον κυκεώνα που οι ίδιοι δημιουργήσαμε; Το έργο αυτό μας δείχνει με ένα πολύ σκληρό φινάλε πού μπορεί να οδηγήσει ένα «αθώο ψεματάκι».

Στο έργο όμως αυτό βλέπουμε και μία προκατάληψη. Την προκατάληψη του μέσου πολίτη σε οποιονδήποτε βαθμοφόρο ή ένστολο συναντήσει. Εκ προοιμίου τον θεωρεί «διεστραμμένο, εξουσιομανή και λαμόγιο» μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ο ένστολος είναι de facto ένοχος κι απλώς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη για να βρούμε το γιατί. Κι όχι τίποτ’ άλλο. Αλλά στη χώρα του «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», ε το λες και παράλογο…

Ο Κωνσταντίνος Δουβής, ηθοποιός στην παράσταση αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πυξίδας», εκφράζει την χαρά του για το έργο της Θεατρικής Κίνησης Κορίνθου. «Πολλοί θα θεωρήσουν ότι με το έργο αυτό κάνουμε μία «ελαφριά κωμωδία, απλώς για να γελάσει ο κόσμος. σημειώνει στο σημείωμά του και συνεχίζει: «Δεν θα αρνηθούμε ότι είμαστε λάτρεις της καλής κωμωδίας, ούτε ότι θεωρούμε πως με μία καλογραμμένη κωμωδία μπορείς να κάνεις τον κόσμο και να γελάσει, αλλά και να φύγει έστω και ελάχιστα προβληματισμένος. Όμως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πως η συγκεκριμένη κωμωδία στερείται δυνατών μηνυμάτων».

info

  • Να αναφέρουμε πως το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς περιέχει αρκετές βωμολοχίες.
  • Η είσοδος είναι 3 ευρώ, ενώ για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην σελίδα «Θεατρική Κίνηση Κορίνθου Πυξίδα», στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο