Κορινθία

51 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Κορινθία 6 άνθρωποι στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Μπορεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, στην Κορινθία να καταγράφονται σχετικά λιγότερα κρούσματα, με αυτά που μας έκαναν να τρομάζουμε τον μήνα Ιούλιο, όμως αυτό που δεν ησυχάζει κανέναν είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί ήδη έξι άνθρωποι βρίσκονται να νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι 19 στους θαλάμους νοσηλείας για περιστατικά covid, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία δεκάδες είναι τα περιστατικά καθημερινά. Ωστόσο, τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στην Κορινθία φθάνουν τα 51 και ανεβαίνουν ξανά, όπως και στο σύνολο της Πελοποννήσου που φθάνει τα

161 και συνολικά από την αρχή της πανδημίας τα 14.156.

Πλέον ανησυχεί και η Λακωνία, καθώς φθάνει σε μία ημέρα στα 28 κρούσματα, η Μεσσηνία τα 49 και η γειτονική Αργολίδα τα 29.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο σύνολο πλέον της Πελοποννήσου, είναι πως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 26 άνθρωποι και άλλοι 14 στο Παναρκαδικό και στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Οι γιατροί μετρούν και πάλι τις αντοχές τους, μαζί με το σύστημα υγείας που στιγμές τέτοιες δεν είχε ζήσει ούτε τον περασμένο χειμώνα, ενώ αυτό που διαπιστώνουν, είναι ακόμα η απροθυμία για τον εμβολιασμό, καθώς η προσέλευση μειώνεται διαρκώς και όχι επειδή έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο