Κορινθία

Υποτροφία του Κολλεγίου Αθηνών για μαθητή ή μαθήτρια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την δυνατότητα να φοιτήσει με υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών ένας μαθητής ή μαθήτρια που κατάγεται και διαμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει το Κολλέγιο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θεσπισθεί υποτροφία, ώστε ένας μαθητής ή μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών, να μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του.

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500 ευρώ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις περιφερειακές εισαγωγικές εξετάσεις Α΄ Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου 2023 είναι η Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

Η υποτροφία

Σκοπός της υποτροφίας είναι να βοηθήσει έναν μαθητή/μια μαθήτρια, που κατάγεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και διαμένει εκεί, να φοιτήσει από το Σχ. Έτος 2023-24 στην Α΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού. Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου του ΕΕΙ, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετική διαγωγή και η οικογένειά του/της αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Η υποτροφία καλύπτει έως 100% των διδάκτρων, την αγορά βιβλίων και τη χρήση σχολικού λεωφορείου για όλη τη διάρκεια των σπουδών του/της υποτρόφου από την Α’ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου (2023-24) μέχρι την αποφοίτηση από το Γενικό Λύκειο ή το Πρόγραμμα International Baccalaureate Diploma (IB DP), εφόσον συνεχίσουν να πληρούνται οι όροι της υποτροφίας. Επίσης, σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Εισαγωγικές εξετάσεις

Οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να εισαχθούν στο Κολλέγιο και να διεκδικήσουν την υποτροφία εξετάζονται γραπτώς στην Ελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στην Αγγλική Γλώσσα. Η εισαγωγή των υποψηφίων γίνεται με απόλυτη σειρά επιτυχίας, με κριτήριο το άθροισμα της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά. Οι υποψήφιοι που δεν συγκεντρώνουν το 50% της ανώτατης βαθμολογίας, έστω και σε ένα από τα τρία μαθήματα, αποκλείονται.

Για να είναι υποψήφιος ο αιτών/η αιτούσα, πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

• Καταγωγή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και διαμονή στην περιοχή.

• Διάκριση κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις 2023: Τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά και 50% στα Αγγλικά.

• Τεκμηριωμένη οικονομική ανάγκη.

• Ποιοτικά στοιχεία που διασφαλίζουν την ιδιαίτερη συμβολή του/της υποψηφίου στη σχολική ζωή:

1) Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στο προηγούμενο σχολείο.

2) Εξαιρετική διαγωγή.

3) Ποικίλα εξωδιδακτικά ενδιαφέροντα και συμμετοχή σε δραστηριότητες κατά τα προηγούμενα έτη φοίτησής τους.

4) Θέληση για αξιοποίηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών που προσφέρει το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού.

Για τη συνέχιση της υποτροφίας χρειάζεται να συνεχίσουν να πληρούνται οι όροι της υποτροφίας (ακαδημαϊκή επίδοση/εξαιρετική διαγωγή και οικονομική ανάγκη). Θα γίνεται επανεξέταση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Η διαδικασία

Η διαδικασία τώρα προβλέπει την κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης για τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας στις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Α΄ Γυμνασίου ή της Α΄ Λυκείου και τη διεκδίκηση της υποτροφίας. Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, στην Καλαμάτα. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις, που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά και 50% στα Αγγλικά, καλούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα οικονομικά και άλλα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Μάνια Χαρατσή στο τηλ: 210 6798356, ή με την Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, στο τηλ.: 210 6798265.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο