Πολιτική

Στον Σχίνο που έπληξε και η πλημμύρα ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, παρατήρησε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, επισκεπτόμενος την πυρόπληκτη από το περασμένο καλοκαίρι περιοχή του Σχίνου, που δοκιμάστηκε ήδη και από τις πρώτες βροχοπτώσεις.

Ο βουλευτής θύμισε επίσης την ανάγκη να δοθούν οι αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων και επαγγελματιών, καθώς και την εκπόνηση ενός σχεδίου με την επίβλεψη των υπηρεσιών για την προστασία και την φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος και της περιοχής συνολικά. Κατά την επίσκεψή του στον Σχίνο και την Κοινότητα Πισίων, ο βουλευτής Κορινθίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπους Συλλόγων της περιοχής. Τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και την ανάδειξη στο κοινοβούλιο θεμάτων που οι ίδιοι του είχαν θέσει το προηγούμενο διάστημα και μετά τις καταστροφές το περασμένο καλοκαίρι από τις φλόγες.

«Αυτό που προκύπτει είναι έξι μήνες αδράνειας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια» αναφέρει ο κ. Ψυχογιός σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης, «το πιο σύντομο ανέκδοτο για την τοπική κοινωνία». Επανέλαβε την απαίτηση να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντδιαβρωτικά έργα στο Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή, με βάση τη μελέτη της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας. Ζητάει επίσης «να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενισχύσεις και ελαφρύνσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και κατοίκους που είχε εξαγγείλει οι κυβέρνηση εμπαίζοντας τους δικαιούχους».

Τέλος, ο κ. Ψυχογιός διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής και τον πρόεδρο της Τ.Κ. ότι οι παρεμβάσεις του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή «θα συνεχιστούν στοχευμένα και με ένταση σε αυτή την κατεύθυνση, για την υπεράσπιση των ανθρώπων της περιοχής, των υποδομών και φυσικά του περιβάλλοντος που έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περί τα 70.000 στρέμματα δάσους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο