Κορινθία

Στην Κόρινθο η ενημερωτική δράση του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝ» με αφορμή την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποίησε στην Κόρινθο η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ», καθώς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, (ισόγειο), είχε συνάντηση με κοινωνικούς φορείς της Κορινθίας στοχεύοντας στην συγκρότηση ενός ισχυρού δικτύου ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης ενάντια στις εξαρτήσεις.

Συμμετείχαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων, το Κέντρο Κοινότητας, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών στο φάσμα του αυτισμού ΦΑΣΜΑ και το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ «ΔΙΟΛΚΟΣ». Εκφράστηκε από όλους η διάθεση και η ανάγκη συνεργασίας για μία πιο αποτελεσματική παρέμβαση στον χώρο της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων.

Μόνιμα στο Κέντρο Κοινότητας

Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ έχοντας ως κύριο μέλημα την διευκόλυνση της πρόσβασης σε άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα εξαρτήσεων, καθώς και στις οικογένειές τους πραγματοποιεί συναντήσεις βάσει προγραμματισμένων ραντεβού στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων (οδός Πυλαρινού 67, Κόρινθος).

Πρόκειται για μια συνεργασία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Πελοποννήσου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ με έδρα το Ναύπλιο, με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων. Το διεπιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ προσφέρει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων (αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming), καθώς και στις οικογένειές τους.

Αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε ατόμου μπορεί να πραγματοποιηθούν και παραπομπές σε εξειδικευμένες δομές, όπως Θεραπευτικές Κοινότητες και Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Βασική επίσης δράση της Κινητής Μονάδας είναι η ενημέρωση και δικτύωση με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, αλλά και την καταπολέμηση του στίγματος και των κοινωνικών προκαταλήψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ατομικής συνάντησης, μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

· Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ Ναυπλίου: 27520-25083, 6971- 994804

· Κέντρο Κοινότητας Κορίνθου: 2741362119,2741362100,2741085500

Το θεραπευτικό πρόγραμμα

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εξάρτησης (αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και στις οικογένειές τους, μέσα από ένα δίκτυο υπηρεσιών σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Πύργος, Πάτρα, Ναύπλιο).

Ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, ενός από τους βασικούς φορείς υλοποίησης του εθνικού σχεδιασμού ενάντια στις εξαρτήσεις και συμβούλου οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών. Στο Ναύπλιο λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με ζητήματα εξαρτήσεων και στις οικογένειές τους.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν με σεβασμό στο απόρρητο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο