KR Tempo

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εκδήλωση μεταπτυχιακών φοιτητών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών «Θέατρο και κοινωνία: θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική», του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 25 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. Στο θέμα θα αναφερθούν:

  • Ο Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, Μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ.
  • Η Κατερίνα Παπαγεωργίου, Ηθοποιός – Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ. «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική».
  • Η Στέλλα Παπακωνσταντίνου, Δραματολόγος – Κοινωνική Επιστήμων και επίσης μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ.

Θα ακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες δράσεις που εκπονήθηκαν ως εργασίες στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Σκηνογραφία – Εγκατάσταση και Παρέμβαση στον Δημόσιο Χώρομε», με διδάσκουσες την Μ. Κοτζαμάνη, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Α. Δημητρολοπούλου, μέλος Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει μια δραματουργική ανάλυση – παρουσίαση του άγνωστου στην Ελλάδα θεατρικού έργου του Άγγλου ποιητή P. Shelley, το οποίο διαλέγεται με τους Πέρσες του Αισχύλου, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος, από την δραματική στην σκηνική γραφή και την διδακτική πράξη με διδάσκουσα την Βαρβάρα Γεωργοπούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Μαρία Βελιώτη, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθύντρια του παραπάνω Π.Μ.Σ. Συμμετέχουν οι Αιμιλία Βάλβη, (Θεατρολόγος – Ηθοποιός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια) και Γιάννης Παναγόπουλος, (Ηθοποιός – Μεταπτυχιακός φοιτητής).

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://us02web.zoom.us/j/8746553824?pwd=M1c1TTEyN0Y3ZlJ3NXU3QjRRbHNGZz09

Meeting ID: 874 655 3824 Passcode: 987691

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο