Κορινθία

Τρομάζει και μαζεύει τον κόσμο η έξαρση της «Όμικρον» στην Κορινθία

Για μία ακόμα περίοδο, η Κορινθία παίρνει τα «σκήπτρα» μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου, καταγράφοντας τα περισσότερα περιστατικά κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», ενώ η Πρωτοχρονιά μας έκανε ποδαρικό με ακόμα 490 περιστατικά.

Την τελευταία ημέρα του έτους που αφήσαμε πίσω, την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, η Κορινθία κατέγραψε ακόμα 431 περιστατικά, ενώ άλλα 413 είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη ημέρα. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 39 ασθενείς με covid-19, εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από την αρχή της πανδημίας έχουν ασθενήσει 47.328 άνθρωποι, σχεδόν δηλαδή όσο ο πληθυσμός της Κορίνθου.

Μόνο χθες, Παρασκευή, στο σύνολο των πέντε νομών της Πελοποννήσου καταγράφηκαν 1.753 κρούσματα, με την Κορινθία, όπως προαναφέραμε να κρατάει την πρωτιά, ενώ η γειτονική Αργολίδα κατέγραψε 339 περιπτώσεις, η Αρκαδία 340, η Λακωνία 291 και η αρκετά μεγαλύτερη όλων Μεσσηνία 352.

Ενδεικτικό της έκρηξης των κρουσμάτων στον τόπο μας, είναι πως ενώ την περασμένη Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, καταγράφηκαν 67 περιστατικά και μέχρι τότε είχε μόλις μία φορά ξεπεράσει τα 100, από την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 313 και άλλα 228 μια μέρα μετά. Ο μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στην Κορινθία, φθάνει στο 283,57.

Ανησυχία και προβληματισμός

Ο κόσμος είναι ανήσυχος και πολλοί προβληματισμένοι, κάτι που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες του έτους στην αγορά της πόλης. Κόσμος λιγότερος να κυκλοφορεί από ότι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε την πανδημία, ενώ ακόμα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καφέ στο κέντρο της πόλης δεν είχαν τον συνωστισμό που θα περιμέναμε άλλες εποχές. Παρά την κόπωση της αγοράς, όπως και του κόσμου, τα μέτρα εφαρμόστηκαν σε όλα τα καταστήματα, όπως και η χρήση μάσκας παντού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Όσο για τους ελέγχους, στο Δημοτικό Θέατρο όπου διενεργούνται καθημερινά έλεγχοι με rabid test η ουρές θύμιζαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι πολίτες αναζητούσαν πιστοποιητικό για να φύγουν ελεύθερα διακοπές. Ουρές και στα φαρμακεία, για ένα τεστ κυρίως για τους ανεμβολίαστους, ώστε να κινηθούν τουλάχιστον στον χώρο εργασίας τους.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διενεργήθηκαν στην Κόρινθο, στον χώρο του Δημοτικού Θέατρου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ 352 rapid test με 28 θετικά (7.95%), 18 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη. Μία ημέρα νωρίτερα, σε 274 rapid test στον ίδιο χώρο είχαμε 16 θετικά (5,84%), 5 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη. Επίσης, στο Ξυλόκαστρο διενεργήθηκαν την Πέμπτη 233 rapid test, με 40 θετικά (17,17%) 20 άνδρες και 20 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη.

Οι δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν από την προσεχή Τρίτη και πάλι στην Κόρινθο, στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων δωρεάν rapid test θα διενεργηθούν για μία ακόμα φορά στο Κιάτο, την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου. Οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται όπως κάθε φορά στο Δημαρχείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου, από 9:30 το πρωί μέχρι τη 13:30 μ.μ. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο