Πολιτική

Κώστας Κόλλιας. Θα παραδώσουμε στους πολίτες μια Διώρυγα απολύτως ασφαλής

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις τόσο καίριες παρεμβάσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, σε ένα τόσο εμβληματικό και ιστορικό έργο», ανέφερε ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κόλλιας, χαιρετίζοντας την επαναλειτουργία της Διώρυγας Κορίνθου από σήμερα Δευτέρα, έστω και για ένα τρίμηνο, καθώς μετά οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Κόλλιας έδωσε το παρών του στην Διώρυγα, κατά την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημείωσε και αυτός ότι εδώ και 130 χρόνια, στο κανάλι της Κορίνθου που διαρκώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σατανικότητας και κατολισθήσεων, δεν είχε γίνει καμία τόσο ουσιαστική παρέμβαση. Με τις εντατικές εργασίες αποκατάστασης, ο βουλευτής σημειώνει πως η Διώρυγα θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση, ενώ, με τη λειτουργία της, θα τονώσει ξανά την τουριστική ανάπτυξη κατά τους θερινούς μήνες.

«Η Διώρυγα ξεκινά τη λειτουργία της σήμερα, 4 Ιουλίου, ενώ το δεύτερο μέρος των εργασιών θα επανεκκινήσει περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2022 μέχρι και την οριστική αποπεράτωση των έργων που χρονικά τοποθετείται εντός του επόμενου έτους» συνέχισε ο  βουλευτής Κορινθίας. Είναι βέβαιο, τόνισε ο κ. Κόλλιας, «ότι μετά από το σύνολο των εργασιών επισκευής και αποκατάστασης, θα παραδώσουμε στους πολίτες μας μια Διώρυγα απολύτως ασφαλής. Το σπουδαίο αυτό τεχνικό έργο οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο, με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να αναδειχθεί συνολικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού».

Καταλήγοντας, θυμίζει ότι οι μελέτες που εκπονήθηκαν τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ «κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί όλους στο μέγιστο δυνατό βαθμό». Όπως επίσης και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε, όταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε καταθέσει σχετική Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο