Κορινθία

Με 49 κρούσματα την Τετάρτη η Κορινθία και με 2,06% ποσοστό θετικότητας

Ακόμα και η Λακωνία, για σχεδόν όλο τον Ιούλιο σε χαμηλά μονοψήφια κρούσματα, βρίσκεται πλέον στο «πορτοκαλί» του χάρτη της πανδημίας, ακολουθώντας όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Η Κορινθία το τελευταίο διάστημα κατέγραψε ακόμα 49 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται 26 άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο «πορτοκαλί» του χάρτη της πανδημίας, που σημαίνει πως καταγράφονται πλέον 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες, βρίσκονται όλοι οι νομοί της Πελοποννήσου, πλέον και η Λακωνία, φυσικά και η Αχαΐα, πλην ακόμα του νομού Ηλείας. Η Λακωνία είναι μια περιοχή που δείχνει πως δεν μπορούμε να ησυχάζουμε ούτε στιγμή, αφού από τα ελάχιστα μέχρι καθόλου κρούσματα, έφθασε σε διψήφια και το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 28 περιπτώσεις. Άλλες 18 η γειτονική Αργολίδα και 14 η Αρκαδία.

Στο μεταξύ, σε 212 rapid test που διενεργήθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα στην Κόρινθο, καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα (1 άνδρας και 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 43 έτη. Στο Κιάτο, τα 277 rapid test που διενεργήθηκαν επίσης κατά την χθεσινή ημέρα, ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος, η Κορινθία βρίσκεται με 2,06% ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 26 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου. Αρκετά υψηλό και πάλι, όταν η Αν. Αττική βρίσκεται στο 1,48%, η Θεσσαλονίκη στο 1,68% και η γειτονική Αχαΐα στο 1,78%, ενώ ψηλότερα από εμάς βρίσκονται μόνο τα νησιά με τεράστια τουριστική κίνηση αυτή την εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο