Δήμοι

Με τέσσερις βραβευμένες ακτές υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων την τουριστική σεζόν

Τέσσερις παραλίες του δήμου Κορινθίων πιστοποιούνται αυτό το καλοκαίρι με την «Γαλάζια Σημαία» και πιστοποιούνται με το ευρωπαϊκό εύσημο για την φετινή σεζόν.

Εκτός λοιπόν από την παραλία Καλάμια στην Κόρινθο, η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει πλέον και στην παραλία της Ποσειδωνίας Κορίνθου, καθώς και στις παραλίες της Αλμυρής και του Κόρφου. «Η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της στόχευσε το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ενώ σε αυτό, συνεχίζει, έγινε ύστερα από πολλή δουλειά και την εθελοντική προσφορά της Δήμητρας Δανιήλ – Σκόνδρα, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα. Η κ. Σκόνδρα κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας και προετοίμασε το καλοκαίρι του 2020 την παραλία «Καλάμια» επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της.

Η «Γαλάζια Σημαία» κυμάτισε στην παραλία της Κορίνθου τον Ιούνιο του 2021. Την ίδια σεζόν κατατέθηκαν φάκελοι για 3 ακόμα παραλίες, της Αλμυρής, του Κόρφου και της Ποσειδωνίας. Οι ακτές προετοιμάστηκαν, οι φάκελοι κατατέθηκαν και χθες ανακοινώθηκε η πιστοποίηση τους.

Ικανοποίηση του Δημάρχου

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

«Οι πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία ακτές αποτελούν για τους επισκέπτες και του τουρίστες σημείο αναφοράς για την επιλογή του τόπου τον οποίον θα επισκεφτούν» σχολίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Η πιστοποίηση φέτος τεσσάρων ακτών, συνεχίζει ο Δήμαρχος, «με γεμίζει ικανοποίηση, ευχαριστώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ».

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης των πιστοποιημένων ακτών που έγινε στην Γλυφάδα, τον Δήμαρχο Κορινθίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Τιμολέων Πιέτρης. «Η βράβευση των 4 ακτών μας σημαίνει πως πληρούμε και τις 33 προδιαγραφές που απαιτούνται απο την γαλάζια σημαία και πως με απόλυτη ασφάλεια οι λουόμενοι και οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες, θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στον Δήμο Κορινθίων» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

«Συνεχίζουμε με αγάπη, δουλειά και σχέδιο κάθε μέρα, συνέχισε, για έναν καλύτερο Δήμο Κορινθίων. Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο κ. Νανόπουλο, «για την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική μας συνεργασία». Ευχαρίστησε ακόμα την κα Δανιήλ, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους συνεργάτες του και όλους τους αντιδημάρχους και αιρετούς για την συνεργασία τους που έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η «Γαλάζια Σημαία» κατέληξε ο κ. Πιέτρης, «αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο».

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το ΥΠΕΝ, διά της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ομοίως και η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του. Ο Δήμος Κορινθίων γνωρίζοντας τα διεθνή standards και «χτίζοντας» την τουριστική του ταυτότητα βήμα – βήμα αποτελεί  ενεργό μέλος του προγράμματος και με ικανοποίηση θα υψώσει το φετινό καλοκαίρι  την γαλάζια σημαία  σε 4 ακτές του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο