Πολιτική

Στη Βουλή ζητά την άμεση ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου ο Γιώργος Ψυχογιός

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού και τις υπογραφές 25 ακόμα βουλευτών, αλλά και σε συνέχεια παρεμβάσεων και επισκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στη Δομή, κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου.

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), υπάγεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με σκοπό λειτουργίας την παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών και προγραμμάτων σε ασθενείς με αναπηρία, με αθλητικές κακώσεις και τραυματισμούς, με ορθοπεδικών παθήσεις κλπ.

«Με την παρουσία ειδικού ιατρού αποκατάστασης από τον Απρίλιο του 2019, των εργαζόμενων του προγράμματος ΟΑΕΔ, που είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις φυσιοθεραπευτών στο ΚΕΦΙΑΠ, είχε αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα ασθενών που χρειάζονται αποκατάσταση (555 ασθενείς περίπου). Ενδεικτικά μέχρι πέρυσι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 θεραπευτικές συνεδρίες» αναφέρει το κείμενο της ερώτησης του κ. Ψυχογιού. «Με την λήξη των συμβάσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και τη μη πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, η Δομή υπολειτουργεί και δεν μπορεί να υποστηρίξει και να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη λίστα αναμονής ασθενών» τονίζει ο βουλευτής Κορινθίας.

Καταλήγοντας, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να ενημερώσει το Κοινοβούλιο «τι  μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου να εξασφαλίσει την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού για  την απρόσκοπτη λειτουργία του, αν θα ενισχυθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές, της Δομής και σε ποιο  στάδιο βρίσκεται η Κατανομή θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. για τη στελέχωση των ΚΕΦΙΑΠ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο