Δήμοι

Σε 3 εβδομάδες έτοιμος ο παραλιακός πεζόδρομος στο Κεραμιδάκι διαπιστώνει ο Β. Νανόπουλος

Με την πτώση του τελευταίου εμποδίου σήμερα το πρωί και την λύση στο «γόρδιο δεσμό» των διαδικασιών τους προηγούμενους μήνες, προχωρά η υλοποίηση της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου στο Κεραμιδάκι.

«Μια ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής, γίνεται πράξη σε όφελος των Κορίνθιων πολιτών» παρατήρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του που εργάστηκαν για το αίσιο αποτέλεσμα, τις τεχνικές υπηρεσίες. Μαζί του είχε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή, τους αντιδημάρχους Γιώργο Πούρο και Κωνσταντίνα Κόλλι, τον Νίκο Κουίνη και τον ειδικό συνεργάτη Γιώργο Παπασταμόπουλο, ακόμα την δικηγόρο Έρρικα Καραμαλίκη και τον μελετητή Κωνταντίνο Καπετανάκη. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Ελένης και Παναγιώτη Κουτρουμπή που χάρις στην δική τους συναίνεση το έργο μπορεί πλέον να υλοποιηθεί απρόσκοπτα.

«Βρισκόμαστε στο Κεραμιδάκι σήμερα και στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ενοποιούμε το παραλιακό μέτωπο Καλάμια – Κεραμιδάκι,δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν την αναβαθμισμένη παραλία» σημείωσε ο κ. Νανόπουλος. «Το ακίνητο που ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την ενοποίηση, πέφτει» ανέφερε με ικανοποίηση. Ο Δήμαρχος έχει ήδη δώσει εντολή να τοποθετηθούν εδώ ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες ενώ ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση νέου φωτισμού για την ασφάλεια όλων.

«Ήταν μια επιθυμία πολλών ετών των κατοίκων και σήμερα γίνεται πράξη» συνέχισε ο κ. Νανόπουλος. Ευχαρίστησε ακόμα όλους τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες του Δήμου, «που εργάστηκαν για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στους κατοίκους την παραλία αναβαθμισμένη».

«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο για το έργο που θα αναδείξει την περιοχή μας» παρατήρησε η Ελένη Κουτρουμπή ενώ ο Παναγιώτης Κουτρουμπής έκανε λόγο για ένα έργο «σφραγίδα» της δημοτικής αρχής «Ολοκληρώνεται η πρόσβαση στην παραλία μας που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. Το έργο αυτό είναι η σφραγίδα της δημοτικής αρχής και το αποτύπωμα της ικανότητας του δημάρχου. Λέμε ναι σε ότι καλυτερεύει την ποιότητα ζωής μας και λέμε μπράβο στον δήμαρχο και σε όσους συνετέλεσαν» ανέφερε ο κ. Κουτρουμπής.

Μεγάλος αγώνας

«Η ανάπλαση προχωράει» τόνισε η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια και θυμήθηκε όταν τον Σεπτέμβριο του 2021 παραδόθηκε στον δήμαρχο η ολοκληρωμένη πρόταση για το Κεραμιδάκι και ο Β. Νανόπουλος έδωσε την εντολή να προχωρήσει το έργο. «Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας σε επίπεδο διαδικασιών αφού δεν υπήρχαν πράξεις εφαρμογής για το σημείο, το σχέδιο ήταν από το 1989, όμως τα καταφέραμε. Η υπηρεσία με γοργούς ρυθμούς προχώρησε στις διαδικασίες και τους διιοκτήτες που συναίνεσαν» σημείωσε η κ. Κόλλια.

Στον ρόλο της οικογένειας Κουτρουμπή που συνέβαλε στην υλοποίηση του έργου αυτού, αναφέρθηκε όμως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής. «Δίνω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο γιατί είμαστε στο 2023 και βρίσκουμε εμπόδια 100 χρόνων πίσω. Με την προσωπική συμβολή του τα προβλήματα λύθηκαν και το όραμα ενοποίησης του παραλιακού μετώπου γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο Αντώνης Κυριαζής.

«Ένα μεγάλο έργο εξελλίσσεται και εκτελείται. Το σημαντικότερο είναι ότι η οικογένεια Κουτρουμπή επιβεβαιώνει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί, έχει δεσμευτεί για τα έργα και τα προχωρά. Οι Κορίνθιοι θα απολαύσουν το παραλιακό μέτωπο όπως θα εξελιχθεί στο μέλλον» ανέφερε από πλευράς της η δικηγόρος Έρρικα Καραμαλίκη. «Η τεχνική υπηρεσία μελέτησε και ενέταξε το έργο ώστε να αναπλαστεί συνολικά η παραλία. Το πρόγραμμα προχωρά παρ όλα τα εμπόδια και σύντομα θα αποδοθεί στους κατοίκους, στους λουόμενους, τους περιπατητές» παρατήρησε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.

Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώνεται στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τελική έγκριση παραχώρησης των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμο. «Είμαστε και εκεί έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα αποδώσει στους πολίτες έναν πολυχώρο ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και δραστηριότητας. Δεσμευτήκαμε η Κόρινθος να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα και με συνέπεια κάνουμε την δέσμευση μας αυτή, πράξη» κατέληξε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο