Επιχειρείν

Παρουσία του Χρ. Δήμα πρώτο Student Meet Up στην Πάτρα από την PwC

Η PwC Ελλάδας πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο Technology and Innovation Hub Student Meet Up, στα νέα γραφεία της στην Πάτρα, παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα.

Σε μια ημέρα αφιερωμένη στην καινοτομία, η διοργάνωση έφερε κοντά τη φοιτητική κοινότητα της Πάτρας με την ομάδα Τεχνολογίας της PwC, με στόχο την παρουσίαση των καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και των επαγγελματικών ευκαιριών που παρουσιάζει ο κλάδος των Τεχνολογικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Σε χαλαρό κλίμα, η PwC υποδέχτηκε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και πληθώρα ομιλητών από το ακαδημαϊκό, το επιχειρηματικό και το startup οικοσύστημα της Πάτρας. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων και networking sessions, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον ρόλο του Συμβούλου Τεχνολογίας.

Ο Νάσος Κοσκινάς, ιδρυτής της PΟS4Work αναφέρθηκε στο startup οικοσύστημα της Πάτρας και στις προοπτικές που παρουσιάζει, ενώ ο φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, μη κυβερνητικός, εθελοντικός οργανισμός ΒΕST, παρουσίασε το όραμά του για το πώς μπορούν οι φοιτητές να χαράξουν το δρόμο προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστου Δήμα, ο οποίος μίλησε για την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και για την σύνδεση της έρευνας που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της χώρας με την επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αναφορά στο Elevate Greece και στα εργαλεία και τα κίνητρα που προωθεί πλέον η πολιτεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες και στο έργο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της PwC, παρουσίασαν τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τεχνολογικές τάσεις και ευκαιρίες και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους για τη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Το Technology and Innovation Hub στην Πάτρα, στοχεύει στην αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα  που στόχο έχουν να δώσουν σε νέους από όλη τη χώρα τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα διεθνές ευέλικτο περιβάλλον εργασίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο