ΕπιχειρείνΚορινθία

Αιτήσεις για τις απώλειες του αγροτικού κεφαλαίου μέχρι την 15η Μαρτίου 2024

Έως και τις 15 Μαρτίου θα μπορούν όσοι αγρότες υπέστησαν ζημιές σε έγγειο κεφάλαιο, από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου το 2023, που έπληξε τους Δήμους Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και δεν είχαν δηλώσει τις σχετικές ζημιές, να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σύμφωνα με Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου.

Οι ενδιαφερόμενοι, που υπέστησαν ζημιά, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, έως και την παραπάνω ημερομηνία, μεταξύ 9:30 π.μ. – 1:30 μ.μ., για να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν την αίτηση διενέργειας αυτοψίας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος). Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα, ο ΑΦΜ και το ΟΣΔΕ.

Με την απόφαση,  οι ζημιές σε έγγειο κεφάλαιο καλύπτονται εφόσον το αγροτεμάχιο ανήκει στην αγροτική εκμετάλλευση ως ιδιόκτητο ή υφίσταται μίσθωση που έχει συναφθεί με ημερομηνία προγενέστερη της επελεύσεως της θεομηνίας ή υφίσταται χρησιδάνειο μεταξύ συζύγων και γονέων – τέκνων που έχει συναφθεί με ημερομηνία προγενέστερη της επελεύσεως της θεομηνίας. Η ιδιοκτησία στο πλαίσιο της οικογένειας θεωρείται ότι υφίσταται στο πρόσωπο και των δύο συζύγων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο