Δήμοι

Σε λειτουργία ο Μετεωρολογικός Σταθμός του δήμου Κορινθίων στον  Άσσο

Τις πρώτες μετρήσεις έδωσε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο μετεωρολογικός σταθμός του Άσσου. Η υποδομή τοποθετήθηκε την Τετάρτη το πρωί και είναι μια από τις τρείς που δρομολόγησε ο δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προκειμένου να καταγράφονται και σε περιπτώσεις ζημίας παραγωγής λόγω θερμοκρασιών (καύσωνα ή παγετού) να πιστοποιούνται ώστε ο αρμόδιος φορέας, ο ΕΛΓΑ να προχωρά σε αποζημιώσεις πληγέντων.

Ο 1ος μετεωρολογικός σταθμός τοποθετήθηκε την Δευτέρα στο Σπαθοβούνι και έδωσε τις πρώτες μετρήσεις την επομένη. Απομένει η τοποθέτηση του τρίτου σταθμού στην Ξυλοκέριζα.

«Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε την αποζημίωση των αγροτών μας σε περιπτώσεις που η παραγωγή θα καταστραφεί από υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Πέρυσι πολλοί αγρότες μας δεν πήραν χρήματα ,παρ ότι καταστράφηκαν, επειδή δεν ήταν δυνατόν να πιστοποιηθούν οι θερμοκρασίες. Λειτουργήσαμε ως δημοτική αρχή άμεσα, ήρθαμε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και σήμερα έχουμε ήδη τοποθετήσει δυο από τους τρεις μετεωρολογικούς σταθμούς σε νευραλγικά σημεία του δήμου μας. Ήταν χρέος μας και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους αγρότες μας».  Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα και τον Κ.Λαγουβάρδο από το  αστεροσκοπείο Αθηνών για την υποστήριξή τους στο έργο αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Μπορείτε να βλέπετε live τις μετρήσεις

Του Μετεωρολογικού Σταθμού στο Σπαθοβούνι, εδώ: https://penteli.meteo.gr/stations/spathovouni/

Του Μετεωρολογικού Σταθμού στον Άσσο, εδώ: https://penteli.meteo.gr/stations/assos/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο