Πολιτική

Από την Βουλή στο Μαξίμου η Μαριλένα Σούκουλη

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να «αποκαταστήσει» την πρώην βουλευτή Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, παίρνοντάς την μαζί του στο Μαξίμου, αποτελεί ένα ακόμα τρανό παράδειγμα της ισχυρής σχέσης που υπάρχει μεταξύ τους, ξεκινώντας από τον καιρό των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Μια σχέση που στηρίχτηκε στην απόλυτη υποστήριξη της Μαριλένας Σούκουλη στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε μια φορά όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. την επέλεξε για το ψηφοδέλτιο Κορινθίας, επαναβεβαιώθηκε όταν την όρισε αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος στην Βουλή, αν και στην πρώτη της θητεία, ενώ επαναβεβαιώνεται και αυτή την φορά, με την κίνηση που πρωθυπουργού που δείχνει πως δεν την ξέχασε, ούτε την άφησε στην τύχη της. Έτσι λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο καιρό μετά την έξοδο από το Κοινοβούλιο της κ. Σούκουλη, εξαιτίας της δικαστικής απόφασης που έδωσε τελικά την έδρα στον Κ. Κόλλια, της άνοιξε την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και την όρισε συμβουλευτικό στέλεχος του προσωπικού του επιτελείου, στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.

Η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, συνιστά το προσωπικό επιτελείο του και τον υποστηρίζει κατά την άσκηση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του. Ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί μετατροπή και αναβάθμιση του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Επικεφαλής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Βεβαίως, η τοποθέτησή της αυτή, δεν έρχεται μόνο να αποκαταστήσει την φήμη της κ. Σκούκουλη, αλλά και να την ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο, τόσο στο περιβάλλον του προέδρου, όσο και στο κόμμα. Βέβαια, στόχος της παραμένει η επιστροφή της στο κοινοβούλιο, την οποία θα επιδιώξει στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς κανείς δεν αμφιβάλει πως θα είναι ξανά υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Κορινθίας της Ν.Δ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο