Κορινθία

Το μνημόσυνο της Ηγουμένης Μεθοδίας τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού, στο Μαψό, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε το 40ήμερο Μνημόσυνο της Ηγουμένης Γερόντισσας Μεθοδίας (κατά κόσμον Αγγελικής) Φλέσσα.

Την θεία λειτουργία που προηγήθηκε τέλεσε ο Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Καθηγούμενος της Μονής Παναγίας Πάντων Χαρά Καλετζίου. Πριν την τέλεση του Μνημόσυνου ο Μητροπολίτης μίλησε για την δυναμική, δραστήρια και πολυτάλαντη μακαριστή Γερόντισσα και Ηγουμένη Μεθοδία, η οποία έφυγε από αυτή την ζωή κτυπημένη από τον κορωνοϊό και της οποίας ο θάνατος, προκάλεσε στον ίδιο και την τοπική μας εκκλησία βαθιά θλίψη. Παρακάλεσε τον Πνευματικό του Ησυχαστηρίου π. Λεωνίδη Ψαριανό, Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, να εντείνει τις προσευχές του και την προσπάθειά του, ώστε να στερεωθεί η νέα Καθηγουμένη Ιλαρία στα επίπονα καθήκοντά της και η Ι. Αδελφότητα στην ενότητα και την εις αλλήλους αγάπη.

Αμέσως μετά, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητρόπολης Κορίνθου και άλλων Μητροπόλεων που βρέθηκαν στη Μονή, τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης της ψυχής της Ηγουμένης Μεθοδίας, καθώς και των ψυχών των προσφάτως προαπελθουσών Μοναζουσών του Ι. Ησυχαστηρίου Θέκλης και Αντωνίνης. Μετά το πέρας του Ι. Μνημοσύνου άπαντες μετέβησαν στο τόπο ταφής της Γερόντισσας Μεθοδίας, πλησίον του Καθολικού του Ι. Ησυχαστηρίου, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο