Κορινθία

Μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στο αιματολογικό του Νοσοκομείου Κορίνθου

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κορίνθου, τέθηκαν σε λειτουργία ύστερα τα πέντε νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης – on line μεθόδων, νέας τεχνολογία, τα οποία παρέλαβε η διοίκηση του ιδρύματος.

Σχεδιασμένα για όλες τις σύγχρονες ανάγκες της αιμοκάθαρσης, με χαρακτηριστικά την απλότητα στο χειρισμό, τη μέγιστη ασφάλεια του ασθενούς, την εκτέλεση όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασική αιμοκάθαρση, ξηρά κάθαρση, on line αιμοδιαδιήθηση) και παραλλαγών, τη μέγιστη ακρίβεια στις απαιτήσεις της κάθαρσης, την καλύτερη υγιεινή, τη φιλικότητα και την ασφάλεια προς το περιβάλλον, το χρήστη και τον ασθενή. Όπως επίσης, παραδόθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία στο αιματολογικό και κυτταρολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου δύο εργαστηριακά μικροσκόπια σύγχρονης τεχνολογίας και νέου τύπου που παρέχουν οπτική υψηλής διακριτικής και διαχωριστικής ικανότητας.

Τα μικροσκόπια είναι εφοδιασμένα με πλήρες σύστημα ψηφιακής κάμερας μικροσκοπίας κατάλληλα για προβολή ζωντανής εικόνας του μικροσκοπίου (για συμπαρατήρηση –σχολιασμό με άλλους παρατηρητές) όσο και για φωτογράφιση εικόνων μέσω του προγράμματος αρχειοθέτησης, για μετρήσεις και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων μέσω λογισμικού, με μεγάλη ευκρίνεια στην απεικόνιση της εικόνας του μικροσκοπίου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου και του διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη, οι παραπάνω προμήθειες υλοποιήθηκαν μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 852.793 €, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  και που διεκπεραιώθηκε αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κορίνθου.

«Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας γιατί συνεχίζεται η υλοποίηση της ιατροτεχνολογικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, που προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης και του κ. Καρπούζη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο