KR Tempo

Το Κορινθιακό Θέατρο πάει με την «μικρή μας πόλη» στο Φεστιβάλ της Κλένιας

Στις 18 Ιουλίου, το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα βρεθεί στην Κλένια, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Παντελήμον» υπό την αιγίδα του ΚΕΠΑΠ, του Δήμου Κορινθίων.

Εκεί, στο Δημοτικό Σχολείο της Κλένιας, στις 9:00 το βράδυ, το Κορινθιακό Θέατρο θα παρουσιάσει το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «η μικρή μας πόλη» σε σκηνοθεσία Παγώνας Τσαλπαρά. Ένα τρίπρακτο θεατρικό έργο, τοποθετημένο στην φανταστική μικρή πόλη Γκρόβερς Κόρνερς, μιλάει για την ιστορία των κατοίκων μιας συνηθισμένης πόλης, στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η ρουτίνα της ζωής, ο έρωτας, ο γάμος, ο θάνατος, είναι τα στάδια στα οποία κινείται ο συγγραφέας.

Στην σκηνή που έχει στηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Κλένιας, θα δούμε την Παγώνα Τσαλπαρά να διευθύνει την σκηνή και να αφηγείται το έργο και στους ρόλους τους Βλάση Ζαφείρη (γιατρός Γκίμπς), Γιάννη Ζουμής (Τζο Κρόγουελ), Αναστασία Ρουστέμη (Χάουι Νιούσαμ), Ελένη Μαυραγάνη (κυρία Γκίμπς), Κυριακή Δάρα (κυρία Γουέμπ), Γαβριήλ Ζήση (Τζώρτζ Γκίμπς), Αλεξάνδρα Παπακωνσταντίνο (Ρεμπέκα Γκίμπς), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (Γουόλι Γουέμπ), Χρυσάνθη – Γεωργία Ραυτοπούλου (Έμιλυ Γουέμπ), Δημήτρη Τσάγρη (Καθηγητής Γουίλαρντ), Σπύρο Μασούρη (κύριος Γουέμπ), Νίκο Κωνσταντέλο (Σάιμον Στίμσον), Μαρία Ρουσέτου (κυρία Σόαμς), Νίκο Σωτηρόπουλο (Αστυφύλακας Γουώρεν), Γιώτα Κλεπετσάνη (Σαμ Κραιγκ), Κική Τσόγκα (Τζο Στόνταρντ).

Το Φεστιβάλ Κλένιας

Το 7ο Φεστιβάλ Κλένιας θα ανοίξει το τριήμερο 14, 15 και 17 Ιουλίου με την θεατρική ομάδα Κλένιας να παρουσιάζει «το περίπτερο» του Άλεκ Κόπελ. Στις 16 Ιουλίου, χορευτικές ομάδες από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στην Κλένια παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, ενώ το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 19 Ιουλίου, όπου η θεατρική ομάδα Αγ. Βασιλείου θα παρουσιάσει το έργο «οι παρενέργειες» του Κων/νου Κορδώση. Όλες οι εκδηλώνεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου και θα ξεκινήσουν στις 9:00 μ.μ. με δωρεάν είσοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο