KR Tempo

Ο Κώστας Θωμαΐδης την Πέμπτη στο Λουτράκι για τον Θάνο και τον Μίκη

Ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός Κώστας Θωμαΐδης, επανασυστήνεται στo κοινό με μια νέα πρωτότυπη συνεργασία, η οποία θα ξετυλίξει το μίτο της πορείας του σπουδαίου ερμηνευτή, όλο αυτό το διάστημα της έντονης καλλιτεχνικής του δραστηριότητας.

Από τις πρώτες ανησυχίες με συντροφιά την κιθάρα του και τους δίσκους των 33 στροφών, έως τις συνεργασίες και προσωπικές φιλίες με τους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες Θάνο Μικρούτσικο και Μίκη Θεοδωράκη. Προσωπικές φιλίες, όπου θα σταθεί και θα αναβιώσει στο Λουτράκι, καλεσμένος του Loutraki Festival 2022, την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιουλίου κι ώρα 9:00 το βράδυ.

Στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, (είσοδος ελεύθερη), θα επιχειρήσει ένα αφιέρωμα στις μεγάλες αυτές προσωπικότητες, μια γέφυρα μεταξύ των δύο αυτών καλλιτεχνών, που με το έργο τους και την ζωή τους έχουν επηρεάσει την πορεία, τόσο την δική του, όσο και κάθε Έλληνα καλλιτέχνη. Με τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου «Respira» και τη σύμπραξη της Γυναικείας Χορωδίας Opus Femina θα δοθεί μια άλλη «υφή» και προσέγγιση σε ό,τι γνώριμο μέχρι τώρα έχουμε ακούσει.

Ένα πλήθος ιδιαιτέρων ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων θα αποτυπωθεί σε αυτό το ταξίδι, όπου ο Κώστας Θωμαΐδης με συνοδοιπόρους τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο, μας καλεί να συμμετάσχουμε!
Ένα μουσικό ταξίδι σε όλη του την έκταση, από τις Θάλασσες του «Κuro Siwo», μέχρι το «Περιγιάλι το Κρυφό»…

Η Ορχήστρα Δωματίου “Respira” αποτελείται από ένα σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών (κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κόρνο) που πλαισιώνεται από πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά και ντραμς αποδίδοντας έτσι ένα εξαιρετικό ηχόχρωμα. Οι μουσικοί της είναι κορυφαίοι σολίστες και μουσικοί των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές συναυλίες και συνεργασίες με τους τραγουδιστές Χρήστο Θηβαίο, Ελένη Πέτα, Ρίτα Αντωνοπούλου και Χρήστο Νινιό.

H Χορωδία Opus Femina αποτελεί τμήμα του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων. Την ευθύνη της διδασκαλίας της έχει η Φάλια Παπαγιαννοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο