Κορινθία

Με 57 ακόμα κρούσματα κορωνοϊού η Κορινθία κρατά την «πρωτιά» στην Πελοπόννησο

Μπορεί κάποιες ημέρες η Κορινθία να «υστερεί» έναντι της Μεσσηνίας κυρίως, στα κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο την αρνητική «πρωτιά» εξακολουθεί να την κρατά τις περισσότερες ημέρες.

Έτσι λοιπόν, το τελευταίο 24ωρο, στην Κορινθία καταγράφηκαν ακόμα 57 περιστατικά, ενώ στο σύνολο της Πελοποννήσου το ίδιο διάστημα τα κρούσματα έφθασαν στα 193 και στα 15.430 από την αρχή της πανδημίας συνολικά. Στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, διενεργήθηκε χθες για μία ακόμα ημέρα 193 rapid test και βρέθηκαν 3 θετικά (2 άνδρες και 1 γυναίκα) με διάμεση ηλικία τα 18 έτη.

Καθημερινά οι ουρές είναι τεράστιες στο σημείο που ο ΕΟΔΥ στην Κόρινθο διενεργεί δωρεάν rapid test, κυρίως για να εξασφαλίσουν οι πολίτες της Κορίνθου την πιστοποίηση ώστε να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Το ποσοστό θετικότητας τώρα, στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 2 έως 8 Αυγούστου, καταγράφεται στην Κορινθία στο 2,12%, πολύ υψηλότερο από τις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας και χαμηλότερο κυρίως από νησιωτικές περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση. Αρκεί να αναφέρουμε πως στην Αν. Αττική το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 1,55% και στην Θεσσαλονίκη στο 1,52%, με την γειτονική Αχαΐα επίσης στο 2,21%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο