Δήμοι

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προτεραιοτήτων του συνδυασμού του Δημήτρη Πιστεύου, ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου, Τάκη Κόλλια και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Βαγγέλη Ζάρκο και Δέσποινα Τσάτσιου, που εκπροσωπούν τα πρωτοβάθμια Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντίστοιχα.

Κατά την συνάντηση αυτή, ο κ. Πιστεύος πληροφορήθηκε, από τον πρόεδρο και τα μέλη του συνδικαλιστικού φορέα για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας της περιοχής και αντάλλαξαν απόψεις για την επαρκέστερη αντιμετώπισή τους, μέσω της συνεργασίας της νέας δημοτικής αρχής με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Η συζήτηση κατέληξε σε αμοιβαίως ικανοποιητικές προτάσεις για την λύση θεμάτων όπως:

·        Το εργασιακό περιβάλλον στο Δήμο Σικυωνίων.

·        Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης.

·        Εξατομικευμένες υπηρεσίες: αντιστοίχισης προσφοράς- ζήτησης εργασίας.

·        Ενίσχυση της συμβουλευτικής.

·        Προϋποθέσεις προσέλκυσης «ψηφιακών νομάδων» κυρίως στα ορεινά χωριά του δήμου.

·        Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, όπως είναι η ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Υλοποίηση των προτεινόμενων λύσεων των θεμάτων αυτών θα προσφέρουν μία νέα εμπειρία εξυπηρέτησης των ανέργων, των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σικυωνίων. Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πιστεύος,  δεσμεύτηκε για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου, αναγνωρίζοντας ότι το «σπίτι της εργατιάς», όπως χαρακτήρισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, «είναι ουσιαστικός χώρος κοινωνικού διαλόγου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο