KR Tempo

Το τραγικό έργο του Ευριπίδη «Φοίνισσες» φέρνει στην Επίδαυρο αυτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Θέατρο

Οι Φοίνισσες, με σταθερή παρουσία στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου στις σκηνοθεσίες του Αλέξη Μινωτή, που ανέβασε τελευταία φορά το έργο το 1988, επανέρχονται στην Επίδαυρο σε μια σύγχρονη παράσταση και με ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών και την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στη σκηνοθεσία.

Η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών, παρουσιάζεται απόψε Σάββατο, 31 Ιουλίου και αύριο Κυριακή, 1η Αυγούστου, (ώρα 9:00 τι βράδυ), σε μια σύγχρονη παράσταση. Στην σκηνή του αρχαίου θεάτρου, θα δούμε (αλφαβητικά) τους Γιώργο Γλάστρα (Αγγελιοφόρο), Μαρία Κατσιαδάκη (Ιοκάστη), Σεσίλ Μικρούτσικου (Σφίγγα), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αντιγόνη), Κώστα Μπερικόπουλο (Παιδαγωγό), Αλέξανδρο Μυλωνά (Τειρεσία), Βασίλη Ντάρμα (Μενοικέα), Αργύρη Ξάφη (Ετεοκλή), Δημήτρη Παπανικολάου (Οιδίπους), Θάνο Τοκάκη (Πολυνείκη), Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (Κρέων).

Ο Ευριπίδης αφηγείται μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο εκτυλίσσεται τη μέρα που ο Πολυνείκης έχει κυκλώσει με στρατό τη Θήβα, διεκδικώντας από τον αδελφό του Ετεοκλή να τηρήσει τη συμφωνία που είχαν κάνει να βασιλεύουν εκ περιτροπής στην πόλη. Η μητέρα τους, η Ιοκάστη, προσπαθεί απεγνωσμένα να τους συμφιλιώσει∙ δίπλα της τα άλλα πρόσωπα του μύθου, η Αντιγόνη, ο Κρέων, ο Μενοικέας, ο Τειρεσίας, ο τυφλός Οιδίπους, θύματα και θύτες ενός επικείμενου καταστροφικού πολέμου. Μπορούν οι γιοι του Οιδίποδα να ξεφύγουν από την κατάρα του πατέρα τους; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Να διακόψουν τον κύκλο του αίματος;

Χορός: Νεφέλη Μαϊστράλη, Ζωή Μυλωνά, Ελπίδα Νικολάου, Σταύρια Νικολάου, Κατερίνα Παπανδρέου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ελίνα Ρίζου, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θάλεια Σταματέλου, Στυλιανή Ψαρουδάκη

Info

Εισιτήρια από 10 €, με Τηλεφωνική αγορά στο 2107234567 (Δευτέρα – Κυριακή 9:00 πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ) και στον χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τις ημέρες των παραστάσεων (από τις 8:00 μ.μ., μόνο για την παράσταση της ημέρας).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο