Περιφέρεια

Παραλίγο Περιφερειάρχης με την πρώτη ο Δημ. Πτωχός πάει πλέον για μεγάλη νίκη την Κυριακή

Μπορεί για ένα ελάχιστο, 0,39% η νίκη για τον Δημήτρη Πτωχό να μην ήρθε από την πρώτη εβδομάδα, αλλά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιβεβαίωσε τόσο την δική του καλή εικόνα που διαμόρφωσε, όσο και την υπεροχή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που τον στήριξε στην Πελοπόννησο.

Για τους περισσότερους το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής μένει να αναδείξει πανηγυρικά νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Δημήτρη Πτωχό και μάλιστα με ποσοστό ρεκόρ, όπως πέτυχαν υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος σε άλλες Περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, στο επιτελείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που με ποσοστό 42,61% έκοψε πρώτος το νήμα και ξεκάθαρα στην χθεσινή εκλογική μάχη, ξέρουν πως οι εκλογές δεν έχουν δεδομένα και πως όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή. Ακόμα και αν ο Πέτρος Τατούλης, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον επαναληπτικό γύρο, έλαβε το πολύ χαμηλό 31,86% είναι ένας αντίπαλος που «κράτησε» στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Πλέον, ο Δημήτρης Πτωχός, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, ελπίζουν πως οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος που για διαφόρους λόγους μπορεί να επέλεξαν χθες Κυριακή τον Πέτρο Τατούλη, τώρα μπορούν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που ξεκάθαρα στηρίζει το κυβερνών κόμμα και για τον οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε μέχρι την Κόρινθο την προηγούμενη εβδομάδα. Στο επιτελείο Τατούλη εκτιμούν πως μπορεί να κερδίσουν δυνάμεις από τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμποδίζοντας μαζί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «βάψει» και την Πελοπόννησο μπλε, αλλά τα ερείσματα του πρώην Περιφερειάρχη στους χώρους αυτούς δεν είναι τέτοια ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους αυτούς. Αντιθέτως, όπως προαναφέραμε, αποδεσμεύει πολύ κόσμο που ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας να συνταχθεί στον β’ γύρο με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Πτωχό και να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική ώστε να είναι ένας πανίσχυρος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κάτι που χρειάζεται ο τόπο μας.

Σημαντική πρωτιά στην Κορινθία

Αλλά και στην Κορινθία, εκεί που το 2019 ο Πέτρος Τατούλης είχε κόψει πρώτος το νήμα, ο Δημήτρης Πτωχός ήταν αυτή την φορά ο μεγάλος νικητής. Κατανοώντας από την πρώτη στιγμή την σημασία που έχει η Κορινθία στον εκλογικό χάρτη της Πελοποννήσου, ο κ. Πτωχός έριξε μεγάλο βάρος στο τόπο μας, με διαρκής την παρουσία του εδώ, αλλά και με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Δευτέρα.

Έτσι λοιπόν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έλαβε στην Κορινθία ποσοστό 42,19%, πολύ κοντά στο ποσοστό του συνόλου της Πελοποννήσου, ενώ ο πρώην Περιφερειάρχης περιορίστηκε στο 35,09%, κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε «κρατήσει» το 2019. Ο κ. Πτωχός δίνει και πάλι μεγάλο βάρος στην Κορινθία και ξέρει πως αυτή η Περιφερειακή Ενότητα θα του δώσει εξίσου μεγάλη νίκη την Κυριακή και θα επιβεβαιώσει και εδώ την υπεροχή του.

Να προχωρήσουμε μαζί

Μαζί με όλες και όλους που νιώθουν την ίδια αγάπη για αυτόν τον τόπο, ό,τι κι αν ψήφισαν σήμερα. Τους καλώ να προχωρήσουμε μαζί.

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Περιφερειακών Εκλογών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε τα παρακάτω στην πρώτη του, μετά την εκλογική αναμέτρηση δήλωση:

«Το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά, έγινε χθες. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη σε εμένα και το συνδυασμό μας. Είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στις ξεπερασμένες πολιτικές του χθες! Ναι στην αισιοδοξία, ναι στην αγάπη για τον τόπο μας. Ναι στο σχέδιο για να κάνουμε την Περιφέρειά μας, μια Περιφέρεια Πρότυπο. 

Μας χάρισαν ένα ποσοστό που ελάχιστοι περίμεναν. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω όσους από τους συνυποψηφίους μου έδωσαν τον αγώνα τους με ήθος και δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της λάσπης και του λαϊκισμού.  Και βέβαια, ευχαριστώ όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τον σπουδαίο αγώνα, που είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση.

Κι αν φτάσαμε μόλις μία ανάσα από το να κριθεί οριστικά η εκλογή από την πρώτη Κυριακή, ειλικρινά δεν μας πειράζει καθόλου που για λίγες ψήφους δεν έγινε χθες αυτό. Γιατί αυτή η εκλογική εκστρατεία μάς δίνει μεγάλη χαρά και ώθηση.  Κάθε μέρα που περνάει, γινόμαστε πιο δυνατοί.

Έτσι θα συνεχίσουμε αυτή την εβδομάδα, για να φτάσουμε σε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη.  Με το ίδιο πάθος, το ίδιο πείσμα, τον ίδιο ενθουσιασμό. Και βέβαια, χωρίς να ακολουθήσουμε κανένα στο δρόμο του κιτρινισμού και της λάσπης.  Πρώτον, γιατί τα πολιτικά μας ήθη είναι διαφορετικά.  Και δεύτερον γιατί αύριο, θα είμαστε στο ίδιο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας.

Αυτή την πολιτική έχω μάθει να υπηρετώ, σε αυτή την πολιτική πιστεύω: στην πολιτική όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και εργάζονται μαζί για το συλλογικό καλό. Αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.  Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Μαζί με όλες και όλους που νιώθουν την ίδια αγάπη για αυτόν τον τόπο, ό,τι κι αν ψήφισαν σήμερα. Τους καλώ να προχωρήσουμε μαζί.  Όλοι μαζί να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο