Κορινθία

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη, για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022, εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολική δημόσια δαπάνη 628.880 ευρώ.

Η παραπάνω πράξη αφορά την υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για το σχολικό έτος 2021 – 2022, όσον αφορά την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών με αναπηρία, λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π., και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σχολικοί Νοσηλευτές), για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον. Στόχος της πράξης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο