ΔήμοιΚορινθία

Πρωταθλητές στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον 6ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο του Followgreen, διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου.

Tα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς οι 2.560 μαθητές που συμμετείχαν από τα 19 σχολεία του Δήμου μας, ανακύκλωσαν 9.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου έχουν ανακυκλώσει πάνω από 30.000 κιλά υλικών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές φέτος ανακύκλωσαν:

  • 6.211 κιλά χαρτιού που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 105 δέντρα -εάν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1.000 κιλών χαρτιού,
  • 1.673 κιλά καπάκια, με τα οποία αποφύγαμε την αποδέσμευση 1.225 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού,
  • 150 κιλά μπαταρίες, από τα οποία εξοικονομήσαμε περίπου 80% της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας,
  • 810 κιλά ενδυμάτων και υποδημάτων και
  • 97 κιλά λαμπτήρες.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 44.517 πόντων επιβράβευσης.

Think smart, think your city

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: «Think smart, think your city» όπου μαθητές από πέντε Δημοτικά του Δήμου και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα, μελέτησαν την εφαρμογή της «έξυπνης πόλης» στον Δήμο. Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.

Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των αθλητικών σωματείων που διακρίθηκαν για την προσπάθειά τους να ανακυκλώσουν συσκευασίες υλικών στους ειδικούς κάδους Followgreen, κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Τη γιορτή πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος τόνισε ότι η τιμητική βράβευση αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας όλων των συμμετεχόντων να διαδώσουν σε μικρούς και μεγάλους την ανάγκη για ανακύκλωση. Στην απονομή επίσης παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Αθανάσιος Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Αναστάσιος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας Θεώνη Μαυροματίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Σωτήρης Πέρρας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Χρυσούλα Παππά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Θυμής. Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως projectors, laptop, tablet, κ.λπ. για τις σχολικές μονάδες, που πρόσφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο