Κορινθία

Νέα έκρηξη με 65 κρούσματα κορωνοϊού την Τρίτη στην Κορινθία και 21 ανθρώπους στο Νοσοκομείο

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί πλέον στις φωτιές που καίνε πολλά σημεία της χώρας και της Πελοποννήσου, ωστόσο ακόμα και μέσα σε αυτόν τον καύσωνα τα κρούσματα γίνονται όλο και πιο ανησυχητικά.

Σήμερα Τρίτη, είχαμε νέα έξαρση στην Κορινθία, που κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο άλλες 65 περιπτώσεις, ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται 21 άνθρωποι, εκ των οποίων έξι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στην Κόρινθο, την χθεσινή ημέρα μόνο από τον ΕΟΔΥ, στο Δημοτικό Θέατρο, έγιναν 270 rapid test, εκ των οποίων και πάλι τα 7 ήταν θετικά (5 άνδρες και 2 γυναίκες), με την ενδιάμεση ηλικία των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 31 έτη.

Δύσκολη γίνεται η κατάσταση και στο σύνολο της Πελοποννήσου, με την Μεσσηνία να φθάνει σε μία ημέρα στο «εντυπωσιακό» των 91 κρουσμάτων και την γειτονική Αργολίδα να καταγράφει επίσης 21 περιστατικά. Στο σύνολο της Πελοποννήσου τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου φθάνουν τα 228 και ανεβάζουν τον αριθμό όσων έχουν ασθενήσει, από την αρχή της πανδημίας στο 15.237.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται πλέον 38 ασθενείς με covid, στο Νοσοκομείο Αργούς 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 7, ενώ και στο Νοσοκομείο Σπάρτης άνοιξε μετά από καιρό η πτέρυγα covid για δύο ανθρώπους.

Δωρεάν rapid test στο Ξυλόκαστρο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Παρασκευή, 13 Αυγούστου , στο Ξυλόκαστρο. Οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και θα διενεργούν rapid test από 9:30 το πρωί έως τη 1:30μ.μ. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν γνωρίζουν απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο