Επιχειρείν

Παν. Νίκας. Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι του επέδωσαν ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αγροτών και κτηνοτρόφων στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που είχε λάβει η ΟΑΣΠΠ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, δήλωσε στην αντιπροσωπεία των αγροτών ότι στηρίζει τον αγώνα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι ο αγροτικός κόσμος έχει δίκιο και πως οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες. «Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική, ούτε καν στην διαχείριση των επιδοτήσεων. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αγροτική πολιτική, είναι θέμα εθνικό η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα γενικότερα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οπως ανακοίνωσε ο Παν. Νίκας, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφασίστηκε από κοινού ότι την επόμενη εβδομάδα θα καλέσει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας. Σε αυτή, εκτός από τον περιφερειάρχη, θα μετάσχουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα, οι 6 προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας και ο γενικός διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ θα επιδιωχθεί όπως τόνισε ο Π. Νίκας, να εκπροσωπηθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην σύσκεψη θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως οι καταστροφές στην παραγωγή είτε από τις καιρικές συνθήκες, είτε από ασθένειες, κι ακόμα θέματα όπως τα προβλήματα στην κτηνοτροφία, αλλά και το μεγάλο ζήτημα της άρδευσης, καθώς και τις επιπτώσεις από τη συντελούμενη ερημοποίηση στην ανατολική Πελοπόννησο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος της συνάντησης, όπως παρατήρησε ο κ. Νίκας, να αναζητηθούν λύσεις, ενώ όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο, από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, μέχρι την κυβέρνηση, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ο Παν. Νίκας καταλήγοντας, ανέφερε ότι τέτοιες συσκέψεις, είτε συνολικά για την Περιφέρεια είτε για κάποια από τις Π.Ε., θα συγκαλούνται όποτε το ζητούν οι αγρότες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο