ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Η προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την ντόπια γαστρονομία

Στις στοχευμένες δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προβολή της και την ανάδειξη του χαρακτήρα της, μέσα και από την ντόπια γαστρονομία μεταξύ άλλων, εστίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του διήμερου «Messinia Forum», το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) με κεντρικό μήνυμα: «Από τη θεωρία στην πράξη».

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην επιχειρηματική καινοτομία και στη δημιουργία συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. «Στηρίζουμε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας. Στηρίξαμε και την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης διαθέτοντας 7.000 ευρώ, καθώς πέρα από τα λόγια χρειάζονται και συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται πραγματικότητα» σημείωσε ο περιφερειάρχης. Ο Π. Νίκας υπογράμμισε την σημασία που έχει η ανάδειξη της γαστρονομίας, ως στοιχείο του πολιτισμού κάθε τόπου, επισημαίνοντας ότι είναι ορατή πλέον η στροφή των επισκεπτών στην αναζήτηση των τοπικών γεύσεων και η παράλληλη αποστασιοποίησή τους από τις επιταγές του μαζικού, «βιομηχανικού» τουρισμού.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε πως οι επισκέπτες αναζητούν πλέον εστιατόρια, καταστήματα εστίασης, επιδιώκοντας να δοκιμάσουν τις τοπικές γεύσεις, την τοπική κουζίνα. «Αυτό σημαίνει ότι ο επισκέπτης αναζητεί κάτι ιδιαίτερο, κάτι που συνδέεται με τους ντόπιους, με την ψυχή του κάθε τόπου, είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον ανώτερο δυνατό βαθμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο χρόνο προς αυτή την κατεύθυνση. «Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέσαμε ένα ποσόν πάνω από 100.000 ευρώ τον περασμένο χρόνο, για την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων γευσιγνωσίας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, των Food Stories, στόχος των οποίων ήταν να δείξουν και αυτή την πλευρά του πολιτισμού του τόπου μας» υπενθύμισε ο κ. Νίκας.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει την διάθεση περίπου 700.000 ευρώ για την φιλοξενία, τον ερχόμενο Μάιο, της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, του διεθνούς συνεδρίου Online Travel Media στο οποίο συμμετέχουν τουριστικοί μπλόγκερς από όλο τον κόσμο και το οποίο με έδρα την Καλαμάτα θα εξακτινωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και όχι μόνο:

«Η παγκόσμια εμβέλειας αυτή διοργάνωση είναι εξακτινωμένη σε όλη την Πελοπόννησο έχοντας ως βάση την Καλαμάτα, κάτι που αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία προβολής της περιοχής μας, αλλά και της ιδιαίτερης διάστασης που αφορά στην τοπική κουζίνα και γαστρονομία μας» στην συνέχεια, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τα βήματα που έχουν γίνει στον τόπο μας από την ιδιωτική πρωτοβουλία, ξεκινώντας από την Costa Navarinο και φθάνοντας στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν- τα τελευταία χρόνια- οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο