Δήμοι

Δήμος Σικυωνίων. Στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο

Μια νέα δομή, για την κάλυψη των πολιτικών κοινωνικής ένταξης στα όρια του, πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο.

Το Κέντρο Κοινότητας, που θα εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, θα δρα ενημερωτικά προς όλους τους πολίτες του δήμου – με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες – φροντίζοντας αφενός για την διάχυση των πληροφοριών αναφορικά με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα αφετέρου για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης. Η λειτουργία του θα υποστηριχθεί από κοινωνικούς επιστήμονες (Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο), που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα συμπληρώνει τις ήδη σημαντικές παροχές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Σικυωνίων, διευρύνοντας το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την διάγνωση των αναγκών, την κοινωνική υποστήριξη, την ενδυνάμωση και ένταξη των ωφελούμενων.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη και χρηματοδότηση για την δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο. «Πρωταρχικό μέλημα του δήμου μας, τόνισε, είναι η εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στους δημότες, χωρίς διακρίσεις υποστηρίζοντας όλες τις κοινωνικές ομάδες». Εξήγησε πως το Κέντρο Κοινότητας «εκτός από συμβουλευτικός και υποστηρικτικός φορέας θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, παρέχοντας πιο ολοκληρωμένες και πλήρεις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και παροχής για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες».

«Θα είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας, όπου ο καθένας θα μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, καθώς και τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που μπορούν να του παρέχουν κοινωνική φροντίδα. Στηρίζοντας τον άνθρωπο – τον κάθε άνθρωπο – εκπληρώνουμε το στόχο μας ως δήμος, δηλαδή να δυναμώνουμε και να ενισχύουμε την συνοχή της κοινωνίας» κατέληξε ο δήμαρχος Σικυωνίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο