Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εθνική άσκηση έκτακτης ανάγκη «Ερμής»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει μέρος στη διεξαγωγή της Εθνικής Άσκησης «Ερμής», μέρος της ευρωπαϊκής κοινής δράσης “SHARP” – Strengthened International Health Regulations and Preparedness in the EU – στην οποία συμμετέχει o ΕΟΔΥ για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, συνάντηση εργασίας μεταξύ της υπεύθυνης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SHARP, από πλευράς ΕΟΔΥ, Ελεονώρας Χατζηπασχάλη, με τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ιατρό Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή ΕΣΥ και τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Σωτήρη Καμαρινόπουλο, Υγειονολόγο, με στόχο τον καθορισμό σημαντικών παραγόντων για την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης.

Η ευρωπαϊκή κοινή δράση SHARP στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έναντι σοβαρών διασυνοριακών απειλών για την υγεία και στην υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (lHR) (2005).

Με την υλοποίηση της άσκησης Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης και Εντοπισμού και Αναφοράς Εκτάκτου Περιστατικού Δημόσιας Υγείας, οι συμμετέχοντες εξασκούνται στο να περιγράψουν τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν καθώς και με ποιους φορείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αντιμετώπιση ανάλογου συμβάντος. Η εθνική άσκηση προσομοίωσης «Ερμής» θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου, στην πόλη της Καλαμάτας. Στην εθνική άσκηση θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επιχειρησιακά καθώς και υβριδικά με υπαλλήλους σχετικών ειδικοτήτων και άλλων υπηρεσιών από το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο