Πολιτική

Τον Ιούλιο ο στόχος για την επαναλειτουργία της Διώρυγας Κορίνθου

Στην περιοχή του Ισθμού, όπου εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας, βρέθηκαν από κοινού ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τους υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, καθώς και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων, καθώς, όπως παρατήρησε και ο Χρ. Δήμας, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, «στόχος είναι τον Ιούλιο να επαναλειτουργήσει η διώρυγα και να δοθεί με ασφάλεια σε λειτουργία τουλάχιστον για το διάστημα του καλοκαιριού». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαίδευσης των Αξιωματικών της Σχολής Μηχανικού σε τεχνικά έργα, για αυτό άλλωστε και η παρουσία του Υφυπουργού Άμυνας.

Να τονίζουμε πως το έργο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Υποδομών, ως έργο εθνικής εμβέλειας και η χρηματοδότησή του ανέρχεται στα 30,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, να σημειωθεί πως έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την κατασκευή περίφραξης για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έργο το οποίο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο