KR Tempo

Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό στο κέντρο της Κορίνθου και πολλές οι εκδηλώσεις

Το χωριό του Αι Βασίλη άνοιξε το πρωί της Πέμπτης, δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην κεντρική πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια), στην Κόρινθο και υποδέχτηκε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Οι δημιουργίες μοναδικές και τα χαμόγελα στα πρόσωπα πλατιά. Μικροί και μεγάλοι περιηγήθηκαν στα σπιτάκια, συμμετείχαν σε δραστηριότητες, επισκέφτηκαν τον Άγιο και του αποκάλυψαν την ευχή τους. Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν από τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Ταγαράς, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Παρασκευάς, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς, Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης και ο Ευάγγελος Παπαϊωάννου Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής. Στις εκδηλώσεις τους περιλαμβάνεται ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, που αγκαλιάζει ολόκληρη την εορταστική περίοδο, από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, (24 Δεκεμβρίου), κάλαντα θα ακουστούν από τη Φιλαρμονική στους πεζόδρομους της πόλης, ενώ στον πεζόδρομο της Πυλαρινού (πλησίον Εθνικής Τραπέζης) θα χαρούμε μία ακόμα Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με το σχήμα του Γιάννη Παπαχριστοδούλου. Ξανά στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη θα ξεχωρίζουν η πριγκίπισσα του χιονιού, Ανιματέρ για παιχνίδια, ο Ξυλοπόδαρος, το Magic Show και η Χριστουγεννιάτικη μεγαλοφιγούρα.

Στις 5:00 το απόγευμα της παραμονής, ο Άγιος Βασίλης, υποδέχεται στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη μικρούς και μεγάλους και φωτογραφίζεται μαζί τους. Ξωτικό μπαλονάς θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, ενώ θα περιφέρεται και θα κατασκευάζει επιτόπου μπαλονοκατασκευές για τα παιδιά (σκυλάκια, λουλουδάκια, σπαθιά κ.α.).

Αλλά και μετά τα Χριστούγεννα, το πρόγραμμα του Δήμου Κορινθίων και των συνδιοργανωτών συνεχίζεται. Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, ξανά στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη τα παιδιά θα παίξουν με Ανιματέρ, Ζογκλέρ, τον Ξυλοπόδαρο και την Χριστουγεννιάτικη μεγαλοφιγούρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο