ΔήμοιΚορινθία

Ο Same84 κάνει γκράφιτι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση υλοποίησε ο καλλιτέχνης Same84, στον τοίχο περιμετρικά του 5oυ Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, με ένα ξεχωριστό γκράφιτι.

Η τοιχογραφία έγινε στo πλαίσιo του προγράμματος της UrbanAct «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» και συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, σε διαφορετικές επιφάνειες του σχολείου. Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Same84, το έργο στο 5ο Δημοτικό Κορίνθου, επικεντρώθηκε στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση,  λόγω και της γειτνίασης του σχολείου με την θάλασσα. «Ο θαλάσσιος κόσμος, μας  χρειάζεται και αυτό αποτυπώνω στο έργο μου. Tα ψάρια έχουν την ανάγκη να τα βοηθήσουμε να ξαναβρούν το χρώμα τους, μέσα από την προστασία των θαλασσών και ένα από τα σημαντικότερα βήματα σε αυτό είναι και η ανακύκλωση» σημείωσε ο καλλιτέχνης.

default

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε σχολείο του νομού Κορινθίας, με την φιλοξενία της Διεύθυνσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Κορινθίων. Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Η συνέχεια του προγράμματος στο επόμενο σχολείο της Κορινθίας. Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Motor Oil και χορηγός η Vivechrom.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο