KR TempoΠολιτική

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Χρ. Δήμας ξεναγήθηκε στην έκθεση «Χαιρώνεια 338 π.Χ.»

Την έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ξεναγήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Για τα εκθέματα ο Κορίνθιος πολιτικός ενημερώθηκε από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Παναγιώτη Ιωσήφ. Η έκθεση παρουσιάζει περισσότερα από 240 αντικείμενα προερχόμενα από πολυάριθμα μουσεία και συλλογές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Περιγράφει τη μάχη ως το γεγονός που έφερε τους Μακεδόνες οριστικά στη θέση της κυρίαρχης δύναμης, επηρεάζοντας αποφασιστικά ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο.

Έκτος από τις πανοπλίες, τα ξίφη, τα αγαλματίδια, τις ταφικές πρακτικές και τις ιστορίες για τον βίο, τα ήθη και τα έργα θνητών, τα οποία επηρέασαν τη ζωή, τις αντιλήψεις και τη σκέψη των μεταγενέστερων γενεών, η έκθεση προσφέρει και αναπαράσταση της μάχης με Playmobil και προβολές με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Την έκθεση επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κόρη του Δάφνη. Η μάχη της Χαιρώνειας, αποτελεί ένα τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας, που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου.

«Η έκθεση είναι εντυπωσιακή και αξίζει πραγματικά να την επισκεφτείτε ανεξάρτητου ηλικίας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρίστος Δήμας. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο του Μουσείου Σάντρα Μαρινοπούλου, για την ενημέρωση και για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση είχαν μεταξύ τους.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 18:30-19:30 και κάθε Σαββατοκύριακο 13:00-14:00, στην ελληνική γλώσσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο