Επιχειρείν

Διαδικτυακή ημερίδα για την ανάδειξη και αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής αξίας της Διώρυγας

Η Ανώνυμη Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα: «Ανάδειξη και αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής αξίας της Διώρυγας Κορίνθου & ψηφιακή προβολή του βιομηχανικού μουσείου της Α.Ε.ΔΙ.Κ.».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. μέσω του συνδέσμου: https://us06web.zoom.us/j/84213108930?pwd=PLKSjNFWqg9tidHax4B7wGaLgJC6ju.1

Κατά τη διαδικτυακή ημερίδα, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ανάδοχο εταιρεία Wings ICT Solutions Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως φορείς υλοποίησης, θα παρουσιαστούν οι ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου Ψηφιακής Προβολής του Βιομηχανικού Μουσείου της Α.Ε.ΔΙ.Κ. Α.Ε. Το έργο έχει ως αντικείμενο τη μύηση των επισκεπτών στη συναρπαστική ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου μέσα από διαδραστικές προσωποποιημένες εμπειρίες που παρουσιάζουν με πλούσιο υλικό την εξέλιξη της μέσα στους αιώνες.

Το πρόγραμμα

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΔΙΚ, ενώ για την σκοπιμότητα του έργου θα μιλήσει λίγο μετά την έναρξη, στις 11:10 π.μ. βάση προγράμματος ο Γιώργος Ζουγλής, δεν. Διευθυντής της Διώρυγας. Ακολούθως χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής της εταιρείας Wings ICT Solutions καθηγητής Παν. Δεμέστιχας (11:20 π.μ.) και θα ακολουθήσουν ο Κων/νος Σταυρόπουλος, υπεύθυνος δημοσίου τομέα ΠΛΕΓΜΑ Α.Ε. και η Δρ. Γιαννοπούλου Νέλλυ, Product Manager της Wings ICT Solutions, για να παρουσιάσουν το έργο.

Στις 11:50 π.μ. ο Χρ. Αναγνωστόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα μιλήσει για τις διαδικασίες ψηφιοποίησες του αρχείου και την σάρωση Διώρυγας με drone. Η Δρ. Νέλλυ Γιαννοπούλου θα επανέλθει για την αναλυτική παρουσίαση των εφαρμογών του έργου, ενώ την ημερίδα θα κλείσει ο Γιώργος Ζουγλής, επισυνάπτοντας τα συμπεράσματα και θέτοντας τους μελλοντικούς στόχους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο