KR Tempo

Οι «Υπερφωτισμένοι» των Λιοσίων φέρνουν απόψε τη «La Nona» στο θέατρο «Ειρήνη Παπά»

Η Θεατρική Ομάδα Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι», θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουλίου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά», στο Χιλιομόδι, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2022» που διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Οι «Υπερφωτισμένοι» θα παρουσιάσουν στο κοινό και την κριτική επιτροπή, το έργο «La Nona» του Roberto Cossa, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου. Στη σκηνή τη La Nona υποδύεται ένας άντρας, ο Γιάννης Γαλανόπουλος, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Σπύρο Μαυρή, Σοφία Γκαραβέλα, Ισιδώρα Τούντα, Νίκη Πλαβούκου, Μιχάλη Οικονομάκο, Γεωργία Τσώνη, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Διονυσία – Ιωάννα Γαλανοπούλου.

Οι «Υπερφωτισμένοι» δημιουργήθηκαν στα Άνω Λιόσια από τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γαλανόπουλο τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει πέντε θεατρικές παραστάσεις ενώ έχουν λάβει βραβεία και επαίνους στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Δήμου Μονεμβασίας και στους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων της Σπερχειάδας.

«La Nona»

Στην Αργεντινή του 1977 ένα κοριτσάκι ανακαλύπτει στο νέο του σπίτι ένα ημερολόγιο, αφημένο από αυτούς που ζούσαν εκεί πριν… Καθώς το διαβάζει βλέπουμε να ζωντανεύει στη σκηνή η ιστορία της οικογένειας Σπαντόνε. Μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών που υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της Nona, μιας 100χρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που οδηγεί την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όλα τα μέλη της οικογένειας θρέφουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη Nona, θέλοντας να υποθάλψουν τις δικές τους αδυναμίες και να κρύψουν τους δαίμονες που κατοικούν στην ψυχή τους. Η Nona τρώει τα πάντα και …τους πάντες. Έτσι, η οικογένεια επιχειρεί να ξεφορτωθεί με διάφορους τρόπους το …τέρας αυτό.

Η Nona μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο της εξουσίας βασανίζει και εξοντώνει τους ανθρώπους μέχρι εξόντωσης. Δεδομένου ότι το έργο πρωτοανέβηκε στη διάρκεια μιας από τις πιο αιματοβαμμένες δικτατορίες της Αργεντινής, μπορεί να θεωρηθεί και ως παραβολή της στρατιωτικής εξουσίας. Ο κόσμος που παρουσιάζεται στο La Nona, δυστυχώς, μοιάζει πιο οικείος από ποτέ…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο